Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kentin spor kültürüne olan katkılarını sürdürüyor. Başkan Akın, Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’ndeki futbol antrenman sahasına, Balıkesirspor’un unutulmaz kaptanlarından Can Cangök’ün isminin verilmesini sağladı. Ayrıca, amatör sporlarla ilgilenen sporcular için bu tesis içerisinde bir “Çamaşır Yıkama Merkezi” açılışı gerçekleştirildi.
Akın’ın gerçekleştirdiği bu isimlendirme töreninde, Can Cangök’ün 2022 yılında kalp krizi nedeniyle vefat ettiği hatırlatıldı. Törene, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Balıkesirspor Başkanı Abdullah Bekki, Cangök ailesi, sporcular ve pek çok davetli de katıldı. Başkan Akın, uzun yıllar boyunca Balıkesirspor’a hizmet eden Can Cangök’ü anarak, onun isminin genç nesillere ilham kaynağı olacağını belirtti. Cangök ailesi, bu anlamlı jest için Akın’a minnettarlıklarını ifade etti.
Başkan Akın, Can Cangök’ün torunu Candemir Cangök ile birlikte yaptığı konuşmada, gençlerin ülkenin geleceği olduğu vurgusunu yaptı. “Vefası olmayanın bekası olmaz” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Akın, “Memlekete katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Onların isimlerini yaşatmak, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim sorumluluğum” şeklinde konuştu.
Aynı zamanda, Can Cangök’ün yaşadığı sürede spor camiasına katkılarının unutulmayacağını belirten Akın, Balıkesirspor’un günümüzdeki gelişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balıkesir halkı olarak, kulübe destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’nde sözünü verdiği Çamaşır Yıkama Merkezi’nin açılışında da bulunan Akın, bu hizmet ile sporcuların sağlıklı koşullarda antrenman yapabileceklerini, projelerinin Balıkesir’in spor başarılarını artıracağını ifade etti. Bu çamaşırhane, spor topluluğuna destek vermek amacıyla hayata geçirildi.
Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mengüç, söz konusu merkezin Türkiye genelinde bulunmayan bir hizmet olduğunu belirterek, Başkan Akın’a teşekkür etti. Açılış sonrası genç sporcularla bir araya gelen Akın, onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Her zaman halkla iç içe olmayı tercih eden Akın, renkli anların yaşandığı bu etkinlikte, gençlerin yanında yer alarak onlara moral verdi.