Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Balıkesir Sındırgı’da Deprem Sürecinde Koşmaya Devam Eden Emekli Polis, Maratonlarda Başarılar Kazanıyor

    Balıkesir Sındırgı’da yaşayan 53 yaşındaki emekli polis Recep Adıgüzel, son depremlere rağmen antrenmanlarını sürdürerek maraton yarışlarında başarılı dereceler elde etti. Hedefi kendi yaş kategorisinde Türkiye rekorunu kırmak ve gençlere örnek olmak.

    Balıkesir Sındırgı'da yaşayan 53 yaşındaki emekli polis Recep Adıgüzel, son

    Balıkesir Sındırgı’da Depremlere Rağmen Koşmaya Devam Ediyor

    Son zamanlarda artan depremlerle sarsılan Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, 53 yaşındaki emekli polis Recep Adıgüzel, antrenmanlarını aksatmadan sürdürüyor. Maraton yarışlarındaki başarılarıyla dikkat çeken Adıgüzel, hayranlık uyandıran bir irade gücüne sahip.

    Başarılar Son Durağını Buluyor

    Sındırgı’da süregelen artçı sarsıntılara karşın spor çalışmalarından vazgeçmeyen Adıgüzel, 42 kilometrelik İstanbul-Avrasya Maratonu’nda, kendi yaş grubunda 6 bin 700 katılımcı arasında 305. olarak dikkate değer bir başarı sergiledi.

    Emekliliğinin ardından atletizmle daha ciddi şekilde ilgilenmeye başlayan Adıgüzel, 2018 yılından bu yana önemli maratonlarda mücadele etti. Karşıyaka Zübeyde Hanım Maratonu’nda birincilik, Zeytinburnu Maratonu’nda ikincilik ve Karaköprü Sayburç Koşuları’nda üçüncülük gibi dereceler elde ederek sürekli olarak performansını yükseltmeye devam etti. Ayrıca tabanca atıcılığında Türkiye Emniyet Teşkilatı’nda ikinci olmayı da başardı.

    Koşu Tutkusunu Devam Ettiriyor

    Antrenmanlarını Sındırgı Atatürk Stadı’nda arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştiren Adıgüzel, “Emekliliğimden yaklaşık altı-yedi yıl sonra atletizmle ciddi anlamda ilgilenmeye başladım. Ülke genelinde ve uluslararası arenada birçok yarışa katılıyorum. Bu sporu severek yapıyorum ve her geçen gün daha iyi dereceler elde ediyorum” şeklinde konuştu.

    Deprem döneminde antrenmanlarını sürdürmenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Adıgüzel, “Bölgemiz sürekli sarsıntılar yaşıyor. Ancak buna rağmen koşmaya devam ettik ve bulunduğumuz yarışlarda dereceler elde ettik. Eğer yetkili kurumlardan antrenör ya da destek alırsak, başarılarımızı daha da ileri taşıyabileceğimize inanıyorum. Hedefim milli takıma katılmak” dedi.

    Genç Nesiller İçin Rol Model

    Antrenman yaparken etrafında koşan çocukların motivasyonunu artırdığını söyleyen Adıgüzel, gençlerden oluşan bir kitleye örnek olmak istediğini belirtti ve ekledi: “53 yaşındayım, 50-55 yaş grubunda yarışmaktayım. Hedefim, performansımı daha da geliştirip Türkiye rekorlarına ulaşmak” şeklinde sözlerini tamamladı.