Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakü’de 8 Kasım Zafer Günü Coşkuyla Havai Fişek Gösterileriyle Kutlandı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, 8 Kasım Zafer Günü’nü renkli havai fişek gösterileri ve konserlerle kutladı. 2. Karabağ Savaşı’nın 5. yılı anısına düzenlenen etkinlikler, halkın coşkuyla katılımıyla gerçekleşti. Karabağ’daki Şuşa’da da kutlamalar yapıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Azerbaycan’da Zafer Günü Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü, 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla muhteşem havai fişek gösterileriyle renklendi.

Bu özel gün, 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’a karşı elde edilen zaferin beşinci yıl dönümü şerefine gerçekleştirildi. Bakü’deki kutlamalar, Hazar Denizi kıyısındaki Milli Park’ta konser ve havai fişek gösterileriyle taçlandırıldı. Binlerce vatandaş, etkinliklere katılarak unutulmaz anlar yaşadı. Ayrıca, Karabağ’da bulunan tarihi Şuşa şehrinde de havai fişek gösterileri düzenlenerek kutlamalar daha da görkemli hale getirildi. Azerbaycan halkı, tarihlerinde büyük bir öneme sahip olan bu günü coşkuyla kutladı.

2. Karabağ Savaşı ve Sonuçları

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan işgali altındaki Karabağ’ı kurtarmak için başlattığı karşı saldırıyla 44 gün süren çatışmaların fitilini ateşlemişti. 10 Kasım’da nihayet sona eren savaş sonucunda, Azerbaycan 5 şehir merkezi, 4 kasaba ve 286 köyü Ermeni işgalinden kurtardı. Savaş, Ermenistan’ın mağlubiyeti kabul etmesiyle noktalandı. 10 Kasım’da imzalanan anlaşma ile Ermenistan, işgal ettiği Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini boşaltma taahhütünde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zafer Günü’nü daha önce 10 Kasım olarak belirlemişken, bu tarihi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat günü ile çakıştığı için gün değiştirilmiş ve 8 Kasım olarak kabul edilmiştir.