Bakırköy’deki Vesile Bingöl’ün ölümüyle ilgili eşine 10 yıl hapis cezası verildi

Bakırköy’de Vesile Bingöl’ün ölü bulunduğu davada eşi İsmet Bingöl, ‘intihara yönlendirme’ ve ‘eşe karşı eziyet’ suçlarından 10 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme sanığın tutuklanmasını reddetti, adli kontrol şartlarının devamına karar verdi.

Bakırköy'de Vesile Bingöl'ün ölü bulunduğu davada eşi İsmet Bingöl, 'intihara

Bakırköy’de Trajik Olayda Mahkeme Kararını Verdi

Bakırköy’de 2023 yılı içerisinde ipe asılı olarak bulunan Vesile Bingöl’ün ölümüne ilişkin eşi İsmet Bingöl hakkında açılan davada hüküm açıklandı. Mahkeme, sanık İsmet Bingöl’e toplamda 10 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi.

Olayın Detayları

24 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen hazin olayda, Vesile Bingöl, eşiyle birlikte yaşadığı konutta bir iple asılı hale getirilmiş olarak ölü olarak bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede, Vesile Bingöl’ün eşinin, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla yargılanmadığı, ancak ‘intihara yönlendirme’ ve ‘eşe karşı eziyet’ suçlarından dava açıldığı belirtildi. İsmet Bingöl’ün ilk eşinin ölümüne dair kesin bir delil bulunamadığı için beraat kararı verildi.

Duruşma, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi ve sanık İsmet Bingöl SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı. Maktul Vesile Bingöl’ün aile üyeleri de duruşmada yer aldı. Son sözleri sorulan sanık, “Çocuklarıma hayatımı adadım. Adalete güveniyorum ve suçlamaları reddediyorum.” dedi. Mahkeme, sanığın ‘intihara yönlendirme’ ve ‘eşe karşı eziyet’ suçlarından toplamda 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurarak, tutuklama talebini reddetti ve adli kontrol şartının devamına karar verdi.

İddianamedeki İfadeler

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 24 Temmuz 2023 tarihinde kolluk güçlerine gelen intihar ihbarının ardından polis ekiplerinin olay yerine gittiği ve Vesile Bingöl’ün ambulansa taşındığı bilgisi yer aldı. İfade veren, Vesile Bingöl’ün ablası Şaban A. olay günü İsmet Bingöl’ün bağırarak kendisinden yardım istediğini aktardı. Şaban A., “Kardeşim yerde yatıyordu. İsmet tamamen giyinmişti, ev hali yoktu. Zaman zaman Vesile’ye şiddet uygulardı.” dedi.

İddianamede, Vesile Bingöl’ün evdeki ipin düğümünün gevşek olduğu ve intihar durumunda düğümlerin sıkı hale gelmesi gerektiği vurgulandı. Adli Tıp Kurumu, Vesile Bingöl’ün ölümünün asılma dışında gerçekleştiğine dair tıbbi bir bulgu olmadığı yönünde rapor hazırladı. Cumhuriyet savcısı, İsmet Bingöl’ün ilk eşinin intihar ettiğine dair delil bulunmadığını ifade ederek, ikinci eşi Vesile Bingöl’ün de intihar etmiş olabileceğinin kabul edilmesi gerektiğini papapk etti. Sanığın, eşi Vesile Bingöl’e karşı psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı iddiası yer aldı ve bu durumun onu intihara yönlendirdiği savunuldu.

Sonuç olarak, vesile Bingöl’ün hayatını kaybetmesine rağmen, dosyada çelişkili durumların bulunduğu ve adli süreçte yanıt bulamadığı belirtildi.