Bakanlığın İtirazı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Giresun'da ‘çocuğa karşı cinsel taciz' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan ve Görele Belediye Başkanı olan Hasbi Dede‘ye verilen 1 yıl 6 aylık hapis cezası kararına itiraz edeceğini duyurdu. Dede, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 10 Şubat tarihinde mahkemeye sevk edilmişti ve Görele 1. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde tutuklandı.

Duruşma ve Karar

Kapalı olarak görülen davanın üçüncü duruşmasında, Dede'ye ‘Çocuğa Karşı Elektronik Haberleşme Araçlarının Sağladığı Kolaylıktan Faydalanmak Suretiyle Cinsel Taciz' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmaması kararı alındı. Ayrıca, Hasbi Dede'nin kızı A.B. Dede de ‘suç üstlenme' suçundan 16 gün hapis cezası ile cezalandırıldı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

İtiraz Gerekçeleri

Bakanlıktan alınan bilgilere göre, Dede'ye verilen alt sınır olan 1 yıl 6 aylık ceza kararına itiraz edilecek. Bakanlık yetkilileri, “Mahkeme, üst sınırdan verseydi ceza 4,5 yıla kadar çıkabilirdi. Dosya kapsamında 4,5 yıl vermemesini haklı gösterecek bir gerekçe olmaması, cezanın üst sınırdan belirlenmesi gerektiği yönünden karara itiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi