Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzurum'da gerçekleştirdiği ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu. 25 yıl önce AK Parti ile Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldığını ifade eden Yumaklı, ‘Sağlıktan ulaşıma, eğitimden dış politikaya kadar pek çok alanda büyük başarı hikayeleri yazıldı. En önemlisi, millet iradesi üzerindeki vesayetin prangaları birer birer kırıldı' dedi.
Türkiye'nin Geleceği İçin Çalışıyoruz
Yumaklı, Türkiye'nin her karış toprağında güvenliği sağlamak ve bu güvenliğin getirdiği huzur ile vatandaşların kendi topraklarında üretim yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını belirtti. ‘Hiçbir gencimizin iş bulmak amacıyla gurbete gitmesine izin vermemek için gece gündüz çalışıyoruz' diyen Bakan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük bir seferberlik başlatıldığını ifade etti.
Erzurum'un tarım, orman ve su potansiyelinin verimli bir şekilde kullanılması için çeşitli hibe ve yatırımlar yaptıklarını söyleyen Yumaklı, son 24 yılda bu alanda yaklaşık 142 milyar lira yatırıldığını belirtti. ‘Su ve sulama alanında 425 proje ile 614 bin dekarlık arazi sulamaya açıldı. Bu projelerle Erzurum ekonomisine yıllık yaklaşık 10,3 milyar lira katkı sağladık' dedi.
Sulama Yatırımları ve Gelecek Projeler
Bakan Yumaklı, Erzurum'daki sulama yatırımlarına da değinerek, ‘Devlet Su İşleri'nin sulama ve taşkın kontrolü alanında önemli projeleri var. Kuzgun-Elmalı Tüneli ile 26 mahallede toplam 45 bin 500 hektar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız. Bu projenin ihalesini bu yılın kasım ayında tamamlayacağız' sözleriyle sulama yatırımlarının önemine vurgu yaptı.
Yumaklı'nın açıklamaları, Türk siyasetinin ve ekonomisinin geleceği açısından önemli bir perspektif sunuyor. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye'deki pek çok alanın gelişim gösterdiği iddiaları, bu tür açıklamalarla destekleniyor.





