Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bakan Uraloğlu’ndan Melodili Yol Projesi: “İlk Mozart, Sırada Mehter Marşı Var”

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Melodili Yol uygulamasıyla sürücülere müzikal bir deneyim sunmayı hedefliyor. İlk olarak Nallıhan-Beypazarı ve Ankara-Eskişehir yollarında hayata geçirilen uygulama, Mozart’ın Türk Marşı ile başlayacak, ardından Mehter Marşı çalacak. Bunun için yolda pürüzsüz bir kaplama ve düşük trafik gereksinimi bulunuyor.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Melodili Yol uygulamasıyla sürücülere

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Müzikli Yol Projesi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Melodili Yol uygulamasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sürücülere müzikal bir yolculuk imkanı sunmayı hedeflediklerini belirten Uraloğlu, bu projede Mozart’ın Türk Marşı’nın çaldığını ve sırada Mehter Marşı’nın bulunduğunu söyledi.

    Uygulamanın Başlangıcı ve İlk Yollar

    Melodili Yol uygulamasının ilk olarak Nallıhan-Beypazarı Devlet Yolu ve Ankara Eskişehir Devlet Yolu üzerinde hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, bu iki yolun projeyle daha eğlenceli hale getirildiğini ifade etti. Özellikle Nallıhan-Beypazarı Devlet Yolu’nun 21’inci kilometresinde ve Ankara Eskişehir Devlet Yolunun 37’nci kilometresinde bu müzikal deneyimin uygulandığını aktardı.

    Müzikli Yol Deneyimi ve Teknik Gereklilikler

    Bakan Uraloğlu, Melodili Yol projesinin sürücülere sunduğu keyifli deneyimle ilgili, “Sürücüler, saatte 100 kilometre hızla ilerlerken, yol üzerindeki ses ve titreşimlerin bir melodiye dönüştüğünü duyacaklar” dedi. Ayrıca, uygulamanın başarıyla hayata geçebilmesi için bazı teknik koşulların sağlanması gerektiğini vurguladı. Uraloğlu, “Melodili yol uygulamasının en iyi sonuç vermesi için, düz ve pürüzsüz yüzeye sahip, üstyapı sorunları bulunmayan yollarda uygulanması önemlidir” şeklinde konuştu.

    Bakan, bu uygulamanın en net şekilde duyulabilmesi için trafik yoğunluğunun düşük, ağır araç trafiğinin az olduğu yolları tercih etmenin gerekliliğine de dikkat çekti.