Bakan Tunç’tan İBB Soruşturması Açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında kaçak durumda olan şahıslar bulunduğunu duyurdu.
Bakan Tunç, “Bu soruşturmada firari olan kişiler mevcuttur ve bu durum kaçma ihtimalinin bulunduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullandı. İBB’nin yürütme süreçlerinden doğan sorunların acilen ele alınması gerektiğine vurgu yapan Tunç, ilgili mercilerin bu konuda kararlı adımlar atacağını belirtti.
Soruşturmanın detaylarını ve sürecini yakından takip ettiklerini dile getiren Bakan Tunç, hukukun üstünlüğü ilkesinin her koşulda korunacağını ifade etti. Bu bağlamda, gerekli tüm önlemlerin alınacağına dair kamuoyuna güvence verdi.
Soruşturma süreci, İstanbul’un yönetim yapısına ilişkin önemli gelişmelere gebedir. Bakan Tunç, halkın menfaatlerinin korunması adına devletin tüm imkanlarının seferber edileceğini vurguladı.