Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Tekin: “Eğitimdeki Başarısızlık Filistin’deki Soykırımın Önünü Açıyor”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen törende eğitimde adalet ve insan haklarına vurgu yaptı. Filistin’deki duruma dikkat çekerek, eğitim sistemlerinin barış tesis etmedeki rolünü vurguladı. Ayrıca, yeni Milli Eğitim Akademisi’ni tanıttı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen törende eğitimde

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Sert Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Eğer eğitimle ilgili olanlar asli görevlerini yerine getirmiş olsalardı, Filistin’de şu an 60 binden fazla insanın mağduriyetine uğradığı bir evrene tanıklık etmezdik,” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilen İstanbul Öğretmen Akademileri ve Atölyeleri’nin 2025-2026 eğitim yılı açılış programına katıldı. Tekin’e, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ve İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yahya Güldiken eşlik ederken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Medeniyet İnsana Dayalıdır

Tekin açılış konuşmasında, “Bizim mensubu olduğumuz medeniyet, evrene adalet getirme amacı güden bir yaklaşımın parçasıdır. Dolayısıyla, attığımız her adım ve yürüttüğümüz her faaliyet, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki hedeflerimiz doğrultusunda şekillenmektedir. Eğitim sürecinin temelinde insan vardır; saygı, hak ve özgürlükler ile doğaya duyduğumuz saygı, eğitim sistemimizin merkezindedir,” dedi.

İnsani Değerler Eğitimin Merkezinde Olmalı

Bakan Tekin, devam eden konuşmasında, “Eğitim alanında görevli kişiler asli görevlerini unutmasalardı, bugün Filistin’deki dram yaşanmazdı. Eğer barışı, insan haklarını ve adaleti önceliklerimiz arasına almış olsaydık, yaşananlar bu noktaya gelmezdi. Gazze’de neredeyse her 52 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği bir durumla karşı karşıyayız. Bu sorunun çözümü için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni dünya genelinde destekleyerek, barış ve adalet ilkeleri etrafında bir araya gelmeliyiz,” diye kaydetti.

Öğretmen Akademisi Üç Temel İşlevle Hizmet Verecek

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Milli Eğitim Akademisi’nin üç ana işlevi olacağını belirterek, “2016 yılında başlattığımız öğretmen akademilerini, geçtiğimiz yıl yasal bir çerçeveye kavuşturduk. Bu akademi, öğretmen istihdam sürecini, beş yıllık mesleki gelişim programlarını ve eğitim kurumu yöneticileri için gerekli eğitimi sağlayacak. Eğitim yöneticileri, karşılaşacakları zorlukları önceden göremezken, biz bu noktada onlara gerekli bilgileri sunacağız,” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, açılışın ardından Beyazıt Ford – Otosan İlkokulu öğrencilerini ziyaret ederek, bayrak törenine katıldı.