Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, Ramazan'ın paylaşım ve dayanışma duygularını artırdığını belirterek, toplumun farklı kesimlerini bir araya getiren bu tür etkinliklerin sosyal uzlaşıya katkı sağladığını ifade etti. Eğitimin toplumsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Tekin, Türkiye'nin farklı milletlerin bir arada yaşayabilme kabiliyetinin, güçlü bir toplumsal yapı oluşturduğunu söyledi.
Tekin, Ramazan ayının farklılıkları bir araya getirdiğini vurgulayarak, “Bizi asırlardır bir arada tutan şey, birbirimizi yok saymadan aynı hayatın içinde kalabilmemizdir. Komşuların sevinçlerine ortak olabilmek, konuşurken hatır gözetmek önemlidir. Bu millet, burada bulduğu güçle ayakta kalmıştır” dedi. Anadolu'nun irfanının, gönüller arasında duvar örmek yerine hukuk, hatır ve muhabbet yerleştirerek şekillendiğini belirtti. Toplumun çeşitli kesimlerinin bir araya geldiği yerlerin, insanları bir araya getiren ortamlar haline geldiğini ifade etti.
Son günlerde ABD/İsrail ve İran arasında yaşanan çatışmanın bölgeyi olumsuz etkileyeceğini belirten Tekin, bu süreçte milli birlik ve kardeşlik duygularının önemine değindi. Tekin, “Bugün bize düşen, geçmişten gelen bu inceliğin hayatımızdan çekilmesine müsaade etmemektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin birbirlerine saygılı bir şekilde baktığı, dinlerken adaleti elden bırakmadığı bir iklim oluşturmalıyız” diye konuştu. Bu anlayışla, toplumun birbirini daha iyi dinlemesini ve ortak hayatı derin bir şuurla taşımalarını sağlamak gerektiğini vurguladı.
Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Tekin, milli birliğin önemine dikkat çekti. “Ağır sarsıntıların yaşandığı bir coğrafyada, milli birliğimiz ve iç cephemiz güçlenmelidir” diyen Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu iradeyi gelecek nesillere aktarma kararlılığında olduklarını ifade etti. İftar programı, müzik dinletisi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.




