Vedat Işıkhan'ın Ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bir araya geldi. Memur-Sen'in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Konfederasyonumuzda ağırladık” ifadeleri yer aldı.

Kamu Görevlilerinin Talepleri

Ziyaret vesilesiyle, kamu görevlilerinin ve emeklilerinin sahadaki gerçek gündemini ve acil çözüm bekleyen sorunlarını görüşme fırsatı bulduklarını belirten Yalçın, “Öncelikle 4688 sayılı Kanun'da değişiklik ihtiyacını görüştük” dedi. Ayrıca, 2026 Mart KPDK'sı için tarih belirlenmesini ve KPDK'nın nisan ayında toplanmasını talep ettiklerini vurguladı.

Toplu Sözleşme ve Diğer Konular

Toplu sözleşmede yaşanan aksaklıklar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Yalçın, başta koruyucu giyim kazanımı olmak üzere, uygulamadaki tereddütlerin ele alındığını ifade etti. Ayrıca, kamu görevlilerinin taleplerine yönelik ilave 1. derece ve dereceye 3600 ek gösterge verilmesi, seyyanen zam uygulaması, vergi dilimlerindeki adaletsizliklerin giderilmesi gibi konular gündeme getirildi.

Görüşmede, disiplin affı, Mühendislik Meslek Kanunu, akademik zam ve YHS personelinin GİH'e geçirilmesi konuları da ele alınarak, mevcut durumu içeren 10 konu ve 20 başlıkta kamu personel sistemi reformu önerileri sunuldu.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi