Okul Saldırılarıyla İlgili Soruşturmalar
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırılarıyla ilgili sosyal medya paylaşımlarına dair açıklamalarda bulundu. Gürlek, Kahramanmaraş ve Siverek Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen çok yönlü soruşturmalar kapsamında, 55 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 130 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Ayrıca, 95 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.
Halkı Tedirgin Eden Paylaşımlar
Bakan Gürlek, bu süreçte halk arasında korku ve panik yaratacak içerikler paylaşan hesapların tespit edildiğini vurguladı. Yayın yasağına rağmen olayla ilgili görüntüleri paylaşan ve resmi açıklamaları itibarsızlaştırmaya çalışan birçok hesabın belirlendiğini aktaran Gürlek, “Bu kapsamda 54 okulu hedef gösteren 67 kullanıcı gözaltına alındı ve haklarında adli işlemler devam ediyor” dedi.
Koordinasyon ve Tedbirler
Sürecin 81 ilde Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde takip edildiğini belirten Gürlek, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile koordinasyon içerisinde yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çocukları şiddete yönlendirebilecek dijital içerikler ve platformlara yönelik tespit ve tedbirlerin alınması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığına talimat verildiğini söyledi.





