## Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’ndan Önemli Mesaj: #İşaretiFarket
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya aracılığıyla paylaştığı bir kamu spotuyla dikkat çekti. Bakan Göktaş, videoda şiddetin aniden ortaya çıkmadığını, aksine önceden bazı küçük belirtilerle kendini gösterdiğini ifade etti.
Şiddetin Ön Belirtileri
Bakan Göktaş, bu durumun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, bireylerin bu işaretleri fark etmesinin, şiddeti önlemenin önemli bir adımı olduğunu dile getiriyor. “Şiddet bir anda ortaya çıkmaz. Küçük işaretlerle belirir. Fark etmek, dur demektir,” ifadesini kullanan Göktaş, bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
Kadınların Yanındayız
Ayrıca, bu konuya dair farkındalığın artırılması için devletin tüm kurumlarıyla kadınların her zaman yanında olduklarını aktaran Bakan Göktaş, “Şiddetin hiçbir bahanesi olamaz ve hiçbir şekli kabul edilemez,” diyerek kadına yönelik şiddete karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerinin altını çizdi.
Bakan Göktaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yeniden bu mesajı vurguladı. “Bugün ve her gün kadına karşı şiddetin karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz,” dedi.
Bu önemli mesajın toplumsal bilinci artırması ve şiddetin önlenmesine yönelik çeşitli adımlar atılmasına katkı sağlaması bekleniyor.


