Bakan Göktaş, Başakşehir’de Sıfır Atık Eğitim Programı’na Katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Başakşehir’de düzenlenen Atık Eğitim ve Uygulama Programı’na katılarak sıfır atık hareketinin önemini vurguladı. Bakan Göktaş, aile ve çevre bilincini artırma hedefiyle gerçekleştirilen etkinlikte sürdürülebilir yaşamın yaygınlaştırılacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Başakşehir'de düzenlenen

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Başakşehir’de Atık Eğitim Programı’na Katıldı**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Başakşehir’de düzenlenen Atık Eğitim ve Uygulama Programı’na katılım sağladı. Bu önemli buluşma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın iş birliği ile hayata geçirildi. Etkinlikte, çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam temaları öne çıkarken, katılımcılara çeşitli eğitimler verildi.

Etkinliğe Yoğun İlgi Gözlendi

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Bakan Göktaş’ın yanı sıra, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş katılım gösterdi. Eğitim programı kapsamında, sıfır atık kültürü ve çevre farkındalığı konularında zengin içerikli sunumlar gerçekleştirildi. Aileler ve çocuklar için özel eğitim etkinlikleri de düzenlenerek katılımcıların bilgi düzeyinin artırılması hedeflendi.

Bakan Göktaş, Aile ve Sıfır Atık Temasına Vurgu Yaptı

Sunum sırasında Bakan Göktaş, “Bu program, Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Hareketi’nin önemli bir parçasıdır. Ulusal Vefa Programı, Aile Destek Merkezleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri aracılığıyla, sıfır atık anlayışını her aileye taşımaya çalışıyoruz. Aile, bir insanın hayatındaki ilk öğrenim yeridir; sadece birlikte yaşamayı değil, değerlerimizi de aktaran bir yapıdır. Tüketim kültürünün bu değerlere zarar verdiğinin bilincindeyiz. Ancak sıfır atık hareketiyle değerlerimizi yeniden canlandırma çabasında bulunuyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yılki iş birliklerine de dikkat çeken Bakan Göktaş, “Çevre Bakanlığı ile kurduğumuz bu iş birliği sayesinde, Sıfır Atık vizyonunu sosyal hizmetlerin merkezine yerleştirdik. Şu anda 81 ilde toplamda 128 bin haneye ulaşmış durumda ve 7 bin Vefa personelimizle sıfır atık kültürünü yaymak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2025 yılı, Aile Yılı olarak belirlendi ve bu dönemde aileyi ön plana çıkaran uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Sıfır Atık, sadece çevresel bir proje değil; bu bir yaşam tarzı ve medeniyet anlayışıdır. Bu anlayış bireyde başlar, ailede gelişir ve toplumda varlık bulur” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, sıfır atık eğitimini başarıyla tamamlayan personel kutlandı ve çevreye duyarlılıkla çalışan tüm ekibe teşekkür edildi.