Gediz Köprülü Kavşak’ta İncelemeler Gerçekleştirildi
AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte Gediz Köprülü Kavşak’ında önemli incelemelerde bulundu. Bu projeye yönelik yapılan çalışmalara AK Parti Genel Başkan Vekil Yardımcısı Ayşe Nevin Sert, AK Parti Manisa İl Başkanvekili Emre Şener ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Nalband da katılarak destek verdiler.
Kavşağın Önemi ve Trafik Rahatlaması
İncelemelerde, Karayolları yetkililerinden bilgi alan heyet, tamamlanan kavşağın şehir içi trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacağı bilgisini edindi. Vali Vahdettin Özkan, Gediz Köprülü Kavşağı’nın Manisa’nın trafik yoğunluğunu ciddi şekilde etkileyen önemli bir kesişim noktası olduğunu belirtti. Özkan, “Bu kavşak, Turgutlu, Akhisar ve İzmir istikametine giden tüm araçların kesişme noktasını oluşturuyor. Projenin tamamlanması ile birlikte trafik akışı daha düzenli hale gelecek ve kaza oranları önemli ölçüde azalacak” dedi.
Bölgenin Geleceği İçin Önemli Yatırım
Bahadır Yenişehirlioğlu, bu kavşağın bölge için kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Yenişehirlioğlu, “Gediz Köprülü Kavşağı, günde ortalama 31 bin aracın geçtiği, özellikle hafta sonları ve yaz aylarında bu sayının 50 binlere ulaştığı bir noktadır. Projenin tamamlanmasının ardından yıllık yaklaşık 220 milyon TL’lik tasarruf sağlanması bekleniyor. 07 Mart 2024’te ihalesi gerçekleştirilen ve 25 Mart’ta yüklenici firmaya devredilen projenin sözleşme bedeli 608 milyon TL olup, şu anda yüzde 68 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. Bugüne kadar projeye 413 milyon TL harcama yapıldı” şeklinde konuştu.
Proje Detayları ve Gelecek Planları
Yenişehirlioğlu, proje kapsamındaki inşaat çalışmalarına dair şu bilgileri paylaştı: “Proje dahilinde 3 bin 92 metre bölünmüş yol, 4 bin 485 metre tek yol, 126 metre uzunluğunda üç köprü, 1025 metre betonarme kanal, 76 bin metre derin zemin iyileştirme çalışması, 33 bin metreküp taş dolgu, 26 bin 500 metreküp beton ve 3 bin 962 metre forekazık imalatı tamamlanmıştır.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir” sözlerini hatırlatan Yenişehirlioğlu, “Gediz Kavşağı yalnızca bir ulaşım yatırımı değil, Manisa’nın büyüyen yapısına verilen güçlü bir karşılık olma niteliği taşımaktadır. İnşallah bu önemli projeyi 2026 yılında halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.