Manisa'dan zirve tırmanışı için yola çıkan 53 yaşındaki amatör dağcı Umut Tanrıkulu, kaybolduktan günler sonra sığındığı bir bağ evinde sağ olarak bulundu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yönünü kaybeden Tanrıkulu, iki gün boyunca burada kalarak hayatta kalmayı başardı. Mahalle muhtarı Eyüp Çoban, bacadan çıkan dumanı gördüğünde durumu fark ederek evin içine girdi ve kayıp dağcıyı buldu.
Umut Tanrıkulu'nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi ve sağlık kontrolleri için ambulansla hastaneye sevk edileceği öğrenildi. Önceki arama faaliyetlerinde, Tanrıkulu'nun derin bir çukur kazarak burada geceyi geçirdiği tespit edilmişti. Ayrıca, karda kazdığı kuyu yanında sırt çantası ve kişisel eşyaları bulunmuştu.
Amatör dağcıyı bulmak için Manisa, İzmir, Uşak ve Balıkesir'den gelen AFAD ekipleri, jandarma, UMKE ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 120 personel sahada görev aldı. Çalışmalarda 29 araç ve 5 dron kullanıldı. Ekipler, yoğun sis ve zorlu arazi koşullarına rağmen riskli bölgelerde arama faaliyetlerine devam etti. Tanrıkulu'nun tırmanış sırasında sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı da ortaya çıktı.





