Bafra Anadolu Lisesi’nde 283 Öğrenci Mezuniyet Töreniyle Uğurlandı

Samsun Bafra Anadolu Lisesi, 2024-2025 mezuniyet töreninde 283 öğrencisini uğurladı. Törende Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, mezuniyeti yeniden bir başlangıç olarak vurguladı. Okul birincisi Nahide Berra Sevinç, unutulmaz bir konuşma yaparak duygu dolu anlar yaşattı, ardından geleneksel kep atma seremonisi ile tören sona erdi.

Samsun Bafra Anadolu Lisesi, 2024-2025 mezuniyet töreninde 283 öğrencisini uğurladı.

Bafra Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Samsun’un Bafra ilçesinde yer alan Bafra Anadolu Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılını kutlayarak 283 öğrencisini gururla mezun etti. Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, bayrak teslimi ve kep atma seremonisi gibi gelenekler büyük bir coşkuyla yaşatıldı. Törende duygusal anlar yaşandı.

Program, okul bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlikte, günün anlamıyla ilgili bilgiler ve konuşmalar paylaşıldı.

“Mezuniyet, Yeni Bir Başlangıçtır”

Törende bir konuşma gerçekleştiren Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Lise eğitimini tamamladığınız bu özel günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Mezun olmak, hayatın bir döneminin sona ermesi değil, aynı zamanda yeni sorumluluklar almak ve geleceği şekillendirmektir. Öğrencilerimizi bugünlere getiren öğretmenlerimize ve her daim destek olan velilerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Okul Birincisi Nahide Berra Sevinç’in Duygusal Anları

30. dönem mezunları arasında birinci olan 12/A sınıfı öğrencisi Nahide Berra Sevinç, yaptığı duygusal konuşmayla büyük alkış aldı. Mezuniyet kütüğüne isminin yer aldığı şilti çakarak etkinliğe unutulmaz bir anı ekledi.

Bayrak ve Flama Devir Teslim Töreni

Mezuniyetin sembollerinden biri olan bayrak ve flama, 12. sınıf öğrencileri tarafından 11. sınıf öğrencilere teslim edildi. Törenin en heyecan verici bölümü ise geleneksel kep atma seremonisiydi. Mezun olan öğrenciler, emekli öğretmen Mehmet Eser’in komutuyla kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Törende, sınıf öğretmenleri 283 mezun öğrenciye mezuniyet belgelerini takdim etti. Aileler, çocuklarının bu anlamlı günde duygusal anlar yaşamalarına eşlik ederken bolca fotoğraf çekerek bu anları ölümsüzleştirdiler.

Törene, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Değermenci, 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özkurt, Bafra Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Çelenk, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.