Aksaray'daki Bacada Yangın

Aksaray'da, Yavuz Sultan Selim Mahallesi 5136 Sokak'ta bulunan 2 katlı bir müstakil evin bacasında çıkan yangın, paniğe yol açtı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Mahalle Sakinlerinin İhbarı

Bacadan yükselen yoğun duman ve alevleri gören mahalle sakinleri, durumu önce 112 Acil Çağrı Merkezi‘ne, ardından da ev sahibine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekipleri gelene kadar çatıya çıkan bazı vatandaşlar tarafından söndürülmeye çalışıldı.

Güvenlik Önlemleri

Polis ekipleri, 2 katlı müstakil evi herhangi bir olumsuz duruma karşı tahliye etti. İtfaiye ekipleri, olay yerine ulaştıktan sonra çatıya çıkarak yangına müdahale etti. Sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekledi. Yangın, yaklaşık 1 saat süren bir çalışma sonucunda tamamen söndürüldü.

Ev Sahibine Uyarılar

İtfaiye ekipleri, yangının ardından ev sahibine bacanın temizlenmesi ve çatı kısmının yenilenmesi gerektiğini bildirdi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi