Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baba Hakkı Kiraz’dan PKK’nın Fesih Kararına Destek: “Devletimiz Her Şeyden Önemli”

Hakkı Kiraz, şehit oğlu Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ardından PKK’nın fesih kararını desteklediğini belirterek, “Ülkemizin ve milletimizin bekası için her kararı destekliyoruz,” dedi. Acısına rağmen devletin önemli olduğunu vurgulayan Kiraz, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Hakkı Kiraz, şehit oğlu Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ardından PKK'nın

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, PKK terör örgütü tarafından alınan fesih kararına ilişkin İhlas Haber Ajansı’na önemli açıklamalar yaptı. Baba Kiraz, “Bir baba olarak içim yanıyor, fakat devletimizin önceliği her şeyden daha kıymetli. Evet, oğlumu çok seviyorum ama şunu herkes bilsin ki biz vatanımızı ve milletimizi, oğlumuzdan da çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkı Kiraz, PKK’nın fesih kararını olumlu bulduğunu belirterek, “Terör, 50 yıldır Türkiye’nin üstünde bir beladır. Terörün ne dini, ne rengi, ne de cinsi vardır. Bu, milletimize büyük bir zarar verdi; binlerce insanımızı kaybettik. Şehit ailelerinin acısını anlamak gerekiyor, çünkü yaşadıkları çok farklı. Eğer bu ülkeye barış gelecekse, milletimiz bu terör belasından kurtulacaksa, tövbe edenler devletine sığınmalı. Biz, büyük bir milletiz ve devletimiz de yüce bir devlettir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli’nin sürece katkı sağladığını dile getiren Kiraz, “Kişisel davalarımızı bir kenara bırakıp, milletimizin ve devletimizin geleceği için her şeyi göze alıyoruz. Umarım terör örgütleri ortadan kalkar ve milletimiz huzura erer. Türk olmanın ve bu topraklarda yaşamanın büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum” dedi.

Acılı baba, oğlunun yokluğunun yarattığı acıyı her gün hissettiğini belirterek, “Evladınızı yetiştiriyorsunuz; onu en iyi şekilde hayata hazırlıyor, devlete adıyorsunuz. Oğluma daima adaletli bir isimle anılmasını tembihledim. O, Berkin Elvan’ın davasında görev yapıyordu fakat o süreçte yaşananlar sonucunda akıbeti şehadetle sonuçlandı. Biz, devletin bekası adına bu durumu kabullenmiş bir aileyiz” dedi.

Bir baba olarak içinin yanmasına rağmen ülkenin huzura kavuşması için alınan kararları desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Kiraz, “Oğlumu severim ama milletimizi ve devletimizi çok daha fazla seviyorum. Bu millet için her şeyimizi, hatta canımızı feda etmeye hazırız. Tek dileğimiz, terör belasının sona ermesi ve devletimizin bir daha bu tür sorunlarla karşılaşmamasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli, bu konularda büyük bir kararlılıkla hareket ettiler; onlara olan desteklerimiz sonsuzdur” ifadelerini kullandı.