Azerbaycan’dan Türkiye’ye giden askeri uçağın Gürcistan’da düşmesi sonucu hayatını kaybeden Burak Özkan, Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı.

1 Min Read

Burak Özkan, Son Yolculuğuna Niğde’de Uğurlandı

Azerbaycan’dan Türkiye’ye doğru hareket eden askeri bir uçağın, Gürcistan’da düşmesi sonucu hayatını kaybeden Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Burak Özkan, Niğde’de yapılan bir törenle ebediyete uğurlandı.

Burak Özkan’ın naaşı, ilk olarak Ankara’da gerçekleştirilen anma töreninin ardından Kayseri’ye, sonrasında ise memleketi Niğde’ye getirildi. Törende, şehidin biyografisi okundu ve ardından dualar edildi. Özkan’ın eşi Tuğba Özkan, iki oğlu ile birlikte tabuta sarılarak; “Şehitlik sana çok yakıştı” diyerek ona veda etti. Şehidin ailesi, baba Malik Özkan, anne Nihal Özkan ve kardeşleri de Burak Özkan’ın fotoğrafını öperek, ona son bir kez veda ettiler.

Cenaze namazı, Niğde İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından kılındı ve Burak Özkan, gözyaşları arasında Niğde Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene Katılım Yoğundu

Burak Özkan’ın cenaze törenine Niğde Valisi Cahit Çelik, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Mehmet Yılmaz ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca, askeri erkan ve şehidin yakınları da törene iştirak etti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version