Azerbaycan dönüşünde düşen askeri kargo uçağında şehit düşen Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş İlker Aykut, Tekirdağ’da düzenlenen görkemli cenaze töreniyle uğurlandı.

1 Min Read

Şehit Astsubay İlker Aykut’un Cenaze Töreni Tekirdağ’da Gerçekleşti

Azerbaycan’dan dönerken düşen askeri kargo uçağında hayatını kaybeden Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş İlker Aykut’un cenazesi, Tekirdağ’da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mahallede Kalabalık Bir Tören Ortamı

Muratlı ilçesindeki Kırkkepenekli Mahallesi, sabah saatlerinden itibaren binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Cami avlusunun dolup taştığı cenaze namazı, Cuma namazının ardından gerçekleşti ve bu esnada yoğun bir kalabalık oluştu. Tören, cenaze mezarlığa götürülürken uzun bir Türk bayrağı açılmasıyla duygusal bir hal aldı.

Aileye Taziyeler ve Duygusal Anlar

Cenazeye katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Şehidin eşi Duygu Aykut ve oğlu Poyraz Aykut, askeri kıyafetleriyle tabutun başında gözyaşları dökerken, babası Ünal Aykut ve annesi Zülbiye Aykut da duygu dolu anlar yaşadı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit İlker Aykut, Dualarla Toprağa Verildi

Törende helallik alınmasının ardından cenaze namazı icra edildi. Şehit İlker Aykut, askeri törenin ardından Kırkkepenekli Mahalle Mezarlığı’nda binlerce kişinin gözyaşlarıyla toprağa verildi. Tüm katılımcılar, bu duygusal anlarda aileye destek olmak amacıyla uzun süre alanda kalmayı tercih etti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version