Ayvalık’ta Engelli Anneleri Unutmadı: Güler Çapraz Özlemiş’ten Anneler Günü Etkinliği

Ayvalık’taki Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, Anneler Günü’nde engelli anneleri bir araya getirerek özel bir etkinlik düzenledi. Özlemiş, engelli çocukların annelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve bu annelerin kaygılarını anlayışla karşıladığını belirtti.

Ayvalık'taki Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş,

Balıkesir’in Ayvalık bölgesinde Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nin Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, Anneler Günü’nde engelli bireylerin fedakâr annelerini unutmadı. Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’ndeki dernek merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Özlemiş engelli anneleri bir araya getirerek özel bir kutlama düzenledi.

Etkinlik sırasında engelli annelerinin günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklar da gündeme geldi. Sıcak bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda, anneler arasında keyifli sohbetler kuruldu. Etkinliğin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler Çapraz Özlemiş, günümüz şartlarında engelli annelerinin üzerindeki yükün ağır olduğunu vurguladı.

Zihinsel engelli çocukların sorunlarının yaş ilerledikçe çoğaldığını belirten Özlemiş, “Bu sebeple, çocuklarının her an yanlarında olmak zorunda kalan annelerimize Allah yardımcısı olsun. Her gün ‘Ben ölürsem, çocuğum ne olacak?’ düşüncesiyle zorluklarla baş etmeye çalışan engelli annelerimizin kaygılarını çok iyi biliyorum. Bugün Anneler Günü olduğu için, engelli annelerimizle bir araya gelmeyi tercih ettik. Bu fırsatla hem onların hem de bütün annelerin bu özel gününü kutlamış olduk” şeklinde konuştu.