Ayvacık’ta Tarım Arazilerinde Çıkan Yangın Kısmen Kontrol Altına Alındı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki tarım arazilerinde çıkan yangın, rüzgar etkisiyle yayıldı. Yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 17 arazöz, 3 dozer ve 5 itfaiye aracıyla müdahale ederek kısmen kontrol altına aldı. Valilik, yerleşim yerleri için risk bulunmadığını bildirdi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki tarım arazilerinde çıkan yangın, rüzgar etkisiyle yayıldı.

Ayvacık’ta Tarım Arazilerinde Yangın Başladı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde tarım arazilerinde meydana gelen yangın, geniş bir alana yayılma riski taşırken kısmen kontrol altına alındı. Yangın, akşam saat 20.30 sıralarında Çamköy köyünde tarım alanlarında patlak verdi.

Yangında Hızla Müdahale Edildi

Rüzgârın etkisiyle hızla yayılma gösteren yangın nedeniyle olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip yönlendirildi. Ayvacık Çamköy kırsalında orman dışındaki açık alanda gerçekleşen yangına hızlı bir biçimde müdahale edildi ve alevler kısmen kontrol altına alındı.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Çamköy kırsalında çıkan yangına ekiplerimiz hızla müdahalede bulunmuştur. 17 arazöz, 3 dozer, 5 itfaiye aracı ve toplamda 13 farklı araç ile 85 personelden oluşan ekibimiz yangınla mücadelesine devam etmektedir. Yangın kısmen kontrol altına alınmış olup, mevcut durumda yerleşim yerlerinde tahliyeyi gerektirecek bir risk bulunmamaktadır” bilgisine yer verildi.

Yangının Devam Eden Durumu

Yangın söndürme çalışmaları hızla devam ederken, yerel halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Ekipler alandaki durumu yakından takip ederek, alevlerin daha fazla yayılmadan söndürülmesi için yoğun çaba harcıyor. Yangının sebebi ve kesin zarar durumu hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.