Turizmci Aylin Özsavaş, Başkanlık İçin Adaylığını Duyurdu
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin 26. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için adaylığını açıklayan Aylin Özsavaş, sektörün zorluklarını aşmak için çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini belirtti. Özsavaş, “Öncelikle 1618 sayılı yasada gerekli revizyonları hızla yapmalıyız. Bu değişikliklerin, sadece seyahat acentelerini değil, aynı zamanda vatandaşları da koruyacak şekilde düzenlenmesini hedefliyoruz” diye ifade etti.
Sektördeki Sorunlara Çözüm Üretmeyi Amaçlıyor
Özsavaş, uzun yıllardır turizm sektöründe hizmet verdiğini vurgulayarak güçlü bir ekip ile yol alacaklarını kaydetti. “1991 yılından beri bu alanda çalışıyorum ve şimdi, meslektaşlarımla bir araya gelerek mevcut sorunları tartıştık. Hızla hayata geçirmek istediğimiz projeleri anlattım. 1618 sayılı yasanın revizesinin zorunlu hale geldiğini düşünüyorum. Bu yasa değişikliği ile birlikte aidatların düşürülmesi, üyelerimizin yasa dışı faaliyetlerden korunması ve onlara daha fazla değer katacak uygulamalar geliştirilmesi şart” dedi.
Etik Dışı Davranışlara Dikkat Çekti
Özsavaş, mevcut yönetimin seçim tarihini duyurmadığını ve ancak siyasetçilere ulaşım sağlamaya çalıştığını belirterek, “Kendi üyelerini bilgilendirmeyen bir yönetim, genel kurul yapılacak mekanın odalarını kapatıyor. Ayrıca, başka ticari acenteler aracılığıyla yakın bölgedeki otellerde rezervasyonların engellenmesi, bana karşı sergilenen etik dışı bir tutum olarak değerlendiriyorum. 24. Olağan Genel Kurulda alınan karar doğrultusunda demokratik süreçler işlerlik kazanmalıdır” şeklinde konuştu.
Bu açıklamalar doğrultusunda Özsavaş’ın adaylığı ve önerdiği değişiklikler, turizm sektörünün geleceğini şekillendirecek önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.
KARAMAN’DA JANDARMANIN YAPTIĞI UYGULAMALARDA ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN 7 KİŞİ TUTUKLANIRKEN, TARİHİ ESER, MAKARON, UYUŞTURUCU VE RUHSATSIZ SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ.