Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aydın’ın Acarlar Mahallesi: 15 Bin Kişilik Topluluk Gece Gündüz Çalışarak Hayat Mücadelesi Veriyor

    Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar Mahallesi, yaklaşık 15 bin kişilik nüfusuyla ekonomik hareketliliğin merkezi. Gündüz-gece çalışan halk, sebze ve meyve üreterek geçimini sağlıyor. Hal esnafı Halil Eskici, hiç kimsenin boş durmadığını anlatırken, çocuklar at arabaları ile taşımacılık yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

    Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar Mahallesi, yaklaşık 15 bin kişilik

    Acarlar’da Çalışkanlık ve Dayanışma Ön Planda

    Aydın’ın en büyük kırsal yerleşim alanlarından biri olan İncirliova İlçesi’ne bağlı Acarlar Mahallesi, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı dinamik bir ekonomi merkezi haline gelmiştir. Burada, kadınların öncülüğünde tarımsal faaliyetler ve ticaret yürütülmekte, günün her saati alışveriş hareketliliği yaşanmaktadır.

    Gelenek ve Modernizmin Buluştuğu Mahalle

    Acarlar’da yerel gelenekler hâlâ derin kökler salarken, taşımacılıkta hâlâ at arabalarının kullanımı sürmektedir. Beldede yaşayanlar, 15 bin kişilik bir nüfusla sebze ve meyve üretimi ile pazarcılıkla geçimlerini sağlamaktadır. Zorlu yaşam koşullarına rağmen, Acarlar sakinleri mutlu bir hayat sürdürmektedir. Güne şafakla başlayan belde halkı, Aydın ve çevresindeki diğer illerdeki semt pazarlarına ihtiyaç duydukları ürünleri sunmak için sabah erkenden yola koyulmaktadır.

    Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen tırlarla, Acarlar Halinden sebze ve meyve dağıtımı yapılmaktadır. Bu ürünler, pazarcı kadınlar tarafından dikkatlice seçilerek alınmakta, çocuklar tarafından evlere taşınmaktadır. Teknolojinin gelişimine rağmen, at arabalarının bu bölgede önemli bir taşımacılık aracı olmaya devam etmesi dikkat çekmektedir.

    İş Ahlakının Göstergesi

    Acarlar halkının yaşam tarzı, zorlu koşulları göğüsleyen bir dayanışmayı yansıtmaktadır. Halciliği babalarından devralan esnaflardan biri olan Halil Eskici, doğrudan kendi köylerinden Ege’nin dört bir yanına, hatta ülkenin pek çok kentine mal sevkiyatının yapıldığını ifade etmektedir. Eskici, “Burada hayat 24 saat sürmektedir. Gece saat 03:00’te başlar ve akşam saat 21:00’e kadar yoğun bir tempo devam eder. Kadın ve erkek herkes çalışmakta; çocuklar da ailelerine destek olmaktadırlar. Bu özgün yaşam tarzı, bazı üniversitelerde araştırma konusu bile olmuştur” şeklinde konuştu.

    Acarlar’daki çocuklar, yaz tatillerini at arabacılığı yaparak değerlendirirken, aile bütçesine de katkı sağlamaktadır. Bu çocuklar, haftada 1000-1500 TL kazanarak çalışmalarından memnun olduklarını belirtmişlerdir.

     
     
     

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı