**Aydın’da Suçla Mücadele Hız Kesmeden Devam Ediyor**
Aydın ilinde, Valilik koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimler sonucunda yalnızca bir haftada 315 aranan birey yakalandı.
**Denetimler Aralıksız Süreklilik Gösteriyor**
Aydın il genelinde, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle asayiş, kaçakçılık ve narkotik suçlarına karşı yürütülen operasyonlar devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde, 29 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında toplamda 93 bin 181 kişinin sorgulaması yapıldı.
**Jandarma Ekiplerinin Başarılı Performansı**
Aydın İl Jandarma Komutanlığı, 7 bin 338 kilometrekarelik hizmet alanında 2 bin 819 personeli ile etkili denetimler gerçekleştirdi. Bu süreçte, 6 narkotik hadisesinde 7 şüpheliye işlem yapıldı. Asayiş olayları kapsamında ise 217 kişiyi yakalayarak 1 tutuklama gerçekleştirdi. Ayrıca kaçakçılık suçlarıyla ilgili 5 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Jandarma, toplamda 63 bin 847 kişiyi sorgularken, aranan 199 kişinin yakalanmasını sağladı.
**Emniyet Müdürlüğü’nün Başarıları**
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir haftalık uygulamalarda 63 narkotik olayına müdahale ederek 63 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu süreçte 3 kişi tutuklandı. Asayişle ilgili 697 olaydan 588’i başarıyla aydınlatıldı ve 4 kişi cezaevine gönderildi. Ek olarak, kaçakçılık suçlarına karşı 22 işlem gerçekleştirildi. Emniyet güçleri, toplam 29 bin 334 kişiyi sorgularken, 116 aranan şahsı yakalamayı başardı.
Valilikten yapılan resmi açıklamada, “Jandarma ve emniyet birimlerimizle suçla mücadelemiz azimle sürecek. Aydın’da suçlular için yer yok!” denildi.