Başkan Çerçioğlu’ndan Su Ücretlerine Yeni Düzenleme
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ASKİ Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen toplantıda CHP Grubu tarafından önerilen su ücretlerinde yüzde 50 indirim teklifini, yüzde 70’e yükselterek dikkatleri üzerine çekti. Gündem maddesi ise gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için ilgili komisyona sevk edildi.
ASKİ Genel Kurulu’nda kritik karar anı
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Kurulu, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yönetiminde düzenlendi. Kurulda, CHP Grubu tarafından gerçekleşen su ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılması ve beş yıl boyunca zam yapılmaması önerisi büyük bir ilgi gördü. Önerge gündeme geldiği esnada, Başkan Çerçioğlu’nun yaptığı açıklama dikkat çekti. “Yüzde 50 indirim yeterli değil, bunu yüzde 70’e çıkaralım” diyen Çerçioğlu, bu konuyu yeni bir boyutla gündeme taşımış oldu.
Komisyon raporu bekleniyor
Başkan Çerçioğlu’nun önerisi sonrasında hem CHP Grubu’nun açtığı indirim önerisi hem de başkanın karşı teklifi, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi. Komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda, su fiyatlarındaki indirim oranının kesinleşmesi bekleniyor. Bu görüşmelerin ardından, Aydın halkı su fiyatlarında önemli bir indirim elde edebilir.

