Aydın’da Kurban Bayramı İçin Otoyolda Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Kurban Bayramı tatili nedeniyle Aydın’daki otoyollarda trafik yoğunluğu arttı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, 24 saat kesintisiz denetim yaparak sürücüleri emniyet kemeri ve hız limitlerine uymaları konusunda uyarıyor. Ayrıca düzensiz göçmenlere karşı da önlemler alınıyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kurban Bayramı Sebebiyle Trafik Yoğunluğu Artıyor

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Aydın’da otoyollarda trafik yoğunluğu gözlemleniyor. Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde görevde bulunuyor.

Jandarma Ekiplerinden Sıkı Denetim Önlemleri

Bayramı ailesiyle birlikte geçirmek isteyen tatilciler için jandarma, modern teknolojilerle donanmış sıkı denetimler gerçekleştirerek kazaları minimuma indirmeyi amaçlıyor. Otoyol Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aydın-İzmir ve Aydın-Denizli otoyollarında gişe noktaları başta olmak üzere çeşitli kontrol noktalarında aktif olarak görev yapıyor. Tatilcilerin sıkça tercih ettiği güzergahlarda, hem trafik hem de asayiş denetimlerinin artırıldığı bilgisi verildi. Özellikle Germencik gişelerinde, sürücülere emniyet kemeri takmaları, cep telefonuyla görüşme yapmamaları ve hız limitlerine dikkat etmeleri konusunda sürekli uyarılar yapılıyor.

Ramazan Bayramı Süresince Görev Başında Olacaklar

Jandarma ekipleri radar cihazları kullanarak hız denetimleri yaparken, emniyet kemeri kontrolüne de ayrıca önem veriyor. Aydın, Denizli, Muğla ve Antalya gibi tatil bölgelerine seyahat eden yolcuların bayram yolculuklarının güvenliği için otoyol jandarma ekipleri, bayram süresi boyunca görevde kalmaya devam edecek. Gişe noktalarında uygulamaların bayram boyunca kesintisiz olarak süreceği belirtilirken, Aydın İl Göç İdaresi ekipleri de düzensiz göçmen yakalanması olasılığına karşı hazırlıklarını tamamlamış durumda.



Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde yapılan trafik
Sıradaki Haber Jandarma, Bayram Denetimlerinde Sürücülere Şeker İkram Etti