Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aydın Ticaret Borsası, Coğrafi İşaretler Konferansı’na Katıldı ve Aydın Memecik Zeytini’nin Tescil Belgesi Sunuldu

    Aydın Ticaret Borsası heyeti, Ankara’da düzenlenen coğrafi işaretler konferansında yer alarak Aydın Memecik Zeytini’nin AB tescil belgesini aldı. Fevzi Çondur, coğrafi işaretlerin yerel kalkınma için önemli olduğunu vurguladı ve Aydın’ın en fazla coğrafi işaret tesciline sahip il olduğunu belirtti.

    Aydın Ticaret Borsası heyeti, Ankara'da düzenlenen coğrafi işaretler konferansında yer

    Aydın Ticaret Borsası, Coğrafi İşaretler Konferansında Temsil Edildi

    Aydın Ticaret Borsası’nın yönetim kurulu, Ankara’da Türkiye ve Avrupa Birliği arasında coğrafi işaretlerle ilgili gerçekleştirilen “Türkiye ile Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaretlere İlişkin Güncel Gelişmeler” konulu konferansa katılım gösterdi.

     

    Etkinliğe Aydın Ticaret Borsası’nın Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Genel Sekreter Neslihan Duymaz ve Coğrafi İşaretler Danışmanı Huriye Özener de katıldı.

     

    Konferansın açılışında Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak ile Avrupa Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Mr. Joao Onofre konuşmalarını yaptı. Etkinlikte, Türkiye’nin coğrafi işaret ekosisteminin yanı sıra Avrupa Birliği’nin tarımsal coğrafi işaret çerçevesi ve bu alanda en son gelişmeler masaya yatırıldı.

     

    Öne Çıkan Başlıklar

     

    Konferans sırasında, 12 Mart 2025 tarihinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Aydın Memecik Zeytini’nin coğrafi işaret belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak ile AB Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Mr. Joao Onofre tarafından, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A. Bahri Erdel ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen’e takdim edildi.

     

    Fevzi Çondur: “Güçlü Tanıtımın Anahtarıyız”

     

    Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, konferans hakkında yaptığı açıklamada, coğrafi işaretli ürünlerin kültürel mirasın yanı sıra yerel kalkınmayı destekleyen önemli unsurlar olduğuna dikkat çekti. Aydın Memecik Zeytini’nin Avrupa Birliği tescili almasının, ürünün uluslararası platformda güvenilirliğini artıracağı ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

     

    Çondur, “Bu tesciller sayesinde Aydın, Türkiye genelinde Avrupa Birliği nezdinde en çok coğrafi işaret tescili bulunan il haline geldi. Ayrıca, Aydın Ticaret Borsası olarak Türkiye’nin en fazla AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ne sahip kuruluşu olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

     

    Stratejik Çalışmalar Devam Ediyor

     

    Aydın Ticaret Borsası’nın yerel ürünlerin korunması, tanıtılması ve uluslararası düzeyde tescil edilmesi adına kararlı adımlarla ilerlediğini dile getiren Başkan Çondur, elde edilen başarıların ürün tanıtımıyla sınırlı kalmayıp, Aydın’ın tarımsal değerlerini dünyaya açma fırsatları sunduğunu ifade etti. Ulusal başarıların küresel pazarda da yankı bulması için Avrupa Birliği tescilleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Çondur, “Yerel değerlerimizin hak ettiği değeri görmesi için aynı azim ve kararlılık ile yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.