Yağmur Suyu Hasadı: Aydın’da Su Tasarrufu İçin Önemli Bir Adım
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, artan su ihtiyacına yönelik bir çözüm olarak yağmur suyu hasadı sistemlerinin önemini vurguladı. 2024 yılında Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde uygulanan bu sistem, İl Müdürü İbrahim Altıntaş tarafından yerinde incelendi. Altıntaş, bu sistemin yaklaşık 20 ton su tasarrufu sağladığını açıkladı.
Yatırımın Detayları ve Faydaları
Altıntaş, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Alamettin Hatipoğlu’ndan sistemle ilgili bilgi alırken, sistemin çatılardan toplanan yağmur sularını filtreleyerek bahçe sulama, temizlik ve peyzaja nasıl güvenle kullanılabileceğini öğrendi. Bu kapsamda, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde uygulanan sistem, yıllık su ihtiyacını yaklaşık 40 ton dan 20 tona düşürdüğünü belirten Altıntaş, çevresel ve ekonomik avantajlarından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu konuda yaptığı açıklamada, “Artan su ihtiyacına karşı yağmur suyunu değerlendirmek artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Geleceğimiz için her damla değerli” ifadelerine yer verdi.
Diğer İlçelerdeki Uygulamalar
Karacasu İlçe Müdürlüğü’nde de benzer sistemlerin aktif bir şekilde kullanıldığına dikkat çeken İl Müdürü Altıntaş, Didim ilçesindeki personelle bir toplantı yaparak, bölgede yürütülen tarımsal faaliyetler hakkında bilgi aldı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve yaygınlaştırılması yönünde yağmur suyu hasadı sistemlerinin daha fazla geliştirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.
ESKİŞEHİR’DE ÖZEL BİR SÜRÜCÜ KURSUNUN MÜDÜRÜ OLAN EKREM KAYA; SÜRÜCÜ ADAYLARINA IQ TESTİ UYGULAMASININ YAYGINLAŞTIRILMASI, DİREKSİYON EĞİTİMİ SAATLERİNİN ARTIRILMASI VE ESKİ EHLİYETİ OLAN VATANDAŞLARA TRAFİK LEVHALARI İLE KURALLARININ DÜZENLİ OLARAK HATIRLATILMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.
SÜRÜCÜ ADAYLARI, EHLİYET ALABİLMEK İÇİN KAYIT OLDUKLARI SÜRÜCÜ KURSLARINDA BELLİ BİR SÜRE TEORİK VE UYGULAMALI GÖRÜYOR.