Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Aydın Sanayi’nin Yeşil ve Dijital Dönüşümü İçin Önemli Toplantı Gerçekleşti

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde sanayinin yeşil ve dijital dönüşümünü hızlandırmak için bir toplantı düzenledi. GEKA Sanayi Politikaları Birim Başkanı Barış Kıyak, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Katılımcılar, ortak proje geliştirme ve eğitim ihtiyaçları üzerine görüş birliğine vardı.

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde

    GEKA’nın Toplantısı Aydın Sanayisini Yeşil ve Dijital Dönüşüme Taşıyor

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın Sanayi Odası’nın öncülüğünde Aydın’daki sanayi sektörü için yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandırmayı amaçlayan bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, sanayi ekosistemindeki iş birliği ve koordinasyon mekanizmalarının güçlendirileceği konuları üzerinde duruldu.

    Toplantıya, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB İl Müdürlüğü, Aydın Organize Sanayi Bölgesi, ASTİM OSB ve Ortaklar OSB’nin temsilcileri katılım gösterdi.

    GEKA Sanayi Politikaları Birim Başkanı Barış Kıyak, açılış konuşmasında sanayi alanında çevre dostu ve dijital yeniliklerin benimsenmesinin rekabet gücünü artırmadaki önemine vurgu yaptı. Kıyak, bölgedeki kuruluşların stratejik iş birlikleri geliştirmesi gerektiğini belirtti ve toplantının esas amacını bilgi paylaşımı, ortak proje geliştirme imkanları ve fon kaynaklarının etkin kullanılması olarak tanımladı.

    Katılımcı kurumlar, mevcut projeleri üzerinde değerlendirmelerde bulundu ve yeşil dönüşüm, enerji verimliliği, dijitalleşme ile insan kaynaklarının gelişimi gibi alanlarda birlikte hareket etme konusunda anlaştı.

    Toplantının sonunda, Aydın sanayisini destekleyecek somut projelerin geliştirilmesi ve iş birliklerinin sürdürülmesi yönünde uzlaşı sağlandı. Barış Kıyak, GEKA’nın bölgesel kalkınma hedefleri doğrultusunda iş birliği sürecini devam ettireceklerini ve Aydın’ın sanayi dönüşümüne katkı sunacak projeleri hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade etti.