Hükümet, yeni banknot basımını reddederek bankacılık sistemini büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmaya devam ediyor. Bu durum, ekonomik istikrar ve güvenilirlik açısından endişe yaratırken, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların çözülmesi için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor.

Hatalı ekonomi politikalarının etkisiyle Türk lirasının değeri eriyen siyasi iktidar, yeni banknot basımını reddederek bankacılık sistemini büyük sorunlarla karşı karşıya bırakmaya devam ediyor.

Yüksek enflasyonun hüküm sürdüğü Türkiye'de, vatandaşların cebindeki Türk lirasının değeri her geçen gün azalırken, artık en büyük Türk lirası olan 200 liralık banknot bile yarım kilo et almak için yeterli olmuyor.

Bu durum, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her 5 yeni banknottan 4'ünü 200 TL olarak basmasına neden oluyor.

Çin'e şimdi sütü sevdirecek Çin'e şimdi sütü sevdirecek

Hükümet, 500 ve 1000 TL'lik yeni banknot iddialarını reddetmeye devam ederken, değeri 6 dolara kadar düşen 200 liralık banknotlar için bankalar tarafından yeni bir uygulama kararı alındı.

ATM'LER ARTIK 10 TL VE 20 TL BANKNOTLARI KABUL ETMEYECEK

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu, banka ATM'lerinde 10, 20, 50, 100 ve 200 TL'lik paralar için ayrı ayrı slotların bulunduğunu açıkladı.

Son dönemdeki yüksek enflasyon nedeniyle özellikle 200 liralık banknotların sıklıkla kullanıldığını belirten Babuşçu, bu sebeple bankaların 10 TL ve 20 TL banknotlarıyla ilgili önemli bir değişikliğe gittiğini ifade etti.

Çoğu banka şu anda, ATM kanalıyla yapılan para yatırma ve çekme işlemleri için 10 ve 20 liralık banknotların kullanımını durdurdu ve bu paralar için ayrılan slotları 200 liralık banknotlara yönlendirdi.

Bu uygulamanın bayram sonrasında Türkiye genelinde tüm ATM'lerde geçerli olacağı öngörülüyor. Babuşçu, bu değişiklikle ilgili olarak "Bankalar artık ATM'lere 200, 100 ve 50 TL’lik banknotları yerleştiriyor. Ancak 20, 10 ve 5 TL’lik banknotları artık kullanmıyorlar..." dedi.