Atatürk Üniversitesi Dergileri Uluslararası Başarılarına Devam Ediyor
Atatürk Üniversitesi’nin sahip olduğu akademik dergiler, her geçen gün uluslararası alandaki başarılarına yeni bir halka eklemeye devam ediyor. 2024 yılına ait Web of Science Journal Citation Reports (JCR) verilerine göre, üniversitenin dergileri etki faktörleri ve sıralama konularında önemli ilerlemeler kaydetti.
Eurasian Journal of Medicine İle Tıpta Yükseliş
Genel tıp dergileri arasında yer alan Eurasian Journal of Medicine, 2024 itibarıyla 1.2 Impact Factor değerine ulaşmayı başardı. Dergi, Web of Science’ta listelenen tüm indeksler içinde ikinci sıradaki konumunu korurken, ESCI kategorisinde birinciliği elde etti. Bu başarıda büyük rol oynayan dergi editörü Prof. Dr. Meltem Alkan Melikoğlu ve ekibine teşekkür edildi.
İlahiyat Tetkikleri Dergisi’nin Global Başarısı
İlahiyat alanında ESCI tarafından taranan İlahiyat Tetkikleri Dergisi, dünya genelindeki 343 dergi arasında 239. sıradayken yeni verilerle 337 dergi arasında 154. sıraya yükseldi. Ülkemiz sıralamasında ise ikinci sırayı elde etti. 2025 yılı itibarıyla yıllık üç sayı yayınlaması planlanan derginin, uluslararası katkılarla yükseliş göstermesi bekleniyor. Editör Prof. Dr. Reyhan Keleş ve ekibi, bu başarıda sergiledikleri özverili çalışmalarıyla takdir topladı.
Journal of Insect Biodiversity’nın İstikrarı
Entomoloji alanında yer alan Journal of Insect Biodiversity, 2024 yılındaki 0.6 Impact Factor değeriyle kayda değer bir ilerleme gösterdi. Nitelikli ve ilgi çekici makaleleri ile dikkatleri üzerine çeken derginin, 2025 verilerinde daha üst sıralarda yer alacağı tahmin ediliyor. Editör Prof. Dr. Levent Gültekin ve ekibine bu katkılarından dolayı teşekkür edildi.
Journal of Nursology ve Hemşirelikte Başarı
2023 yılında 0.1 olan Impact Factor değerini 2024 yılında 0.4’e çıkaran Journal of Nursology, hemşirelik alanında adından söz ettirmeye başladı. ESCI’de yer alan bu dergi, aynı zamanda Scopus’ta indeksleniyor. Editör Prof. Dr. Nadiye Özer ve ekibi, bu önemli gelişmedeki katkılarıyla öne çıktı.
Sanat ve Yorum’un Yeni Başlangıcı
2024 yılında Scopus ve Web of Science-ESCI’ye dahil olan Sanat ve Yorum dergisi, ilk kez açıklanan 0.1 değerindeki Impact Factor ile dikkat çekti. 2025 yılı verileriyle daha üst sıralarda yer alması beklenen derginin editörü Prof. Dr. Yunus Berkli ve ekibi, bilim dünyasına sundukları katkılarla övgü aldı.
Research in Sport Education and Sciences Çağdaş Dönüşüm
Spor bilimleri alanında Türkiye’den Web of Science – ESCI platformunda yer alan tek dergi olma unvanını taşımakta olan Research in Sport Education and Sciences, 2025 yılında Impact Factor oranını açıklayacak. Kısa zamanda alandaki öncü yayınlar arasında yer alması hedeflenen derginin editörü Doç. Dr. Yunus Sinan Biricik ve ekibi, çalışmalarındaki gayretle takdir toplamaktadır.
Atatürk Üniversitesi, geliştirdiği dijital altyapılar ve bilimsel yayın stratejileri sayesinde, uluslararası yazar başvurularında son bir yılda %70 oranında bir artış sağladı.
Başarıların arkasındaki temel etken olan editörler, hakemler, yazarlar ve tüm yayın sürecini yöneten Bilimsel Dergiler Koordinatörü Doç. Dr. Yasin Topaloğlu ile yardımcıları Prof. Dr. Fatma Zehra Çakıcı ve Prof. Dr. Ogün Coşkun, katkılarından ötürü teşekkürle anıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu’ndan Vurgulu Mesaj
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite dergilerinin Web of Science gibi saygın platformlarda elde ettiği başarıların, eğitim kurumunun bilimsel yeterliliğini uluslararası düzeyde gözler önüne serdiğini ifade etti. Hacımüftüoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Akademik dergilerimizin global endekslerde üst sıralarda yer alması, sadece bir akademik başarı değil; aynı zamanda üniversitemizin vizyoner yayın politikalarının ve sürdürülebilir bilimsel üretim anlayışının bir sonucudur. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hem ülkemizin hem de bilimin evrensel dünyasının gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz.”
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE YAYIMLANAN AKADEMİK DERGİLER, ULUSLARARASI DÜZEYDEKİ BAŞARILARINA HER GEÇEN GÜN BİR YENİSİNİ EKLEMEYE DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA, 2024 YILI WEB OF SCİENCE JOURNAL CİTATİON REPORTS (JCR) VERİLERİNE GÖRE ÜNİVERSİTE DERGİLERİ, ETKİ FAKTÖRLERİ VE SIRALAMALARDA ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDETTİ.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE YAYIMLANAN AKADEMİK DERGİLER, ULUSLARARASI DÜZEYDEKİ BAŞARILARINA HER GEÇEN GÜN BİR YENİSİNİ EKLEMEYE DEVAM EDİYOR. BU KAPSAMDA, 2024 YILI WEB OF SCİENCE JOURNAL CİTATİON REPORTS (JCR) VERİLERİNE GÖRE ÜNİVERSİTE DERGİLERİ, ETKİ FAKTÖRLERİ VE SIRALAMALARDA ÖNEMLİ GELİŞMELER KAYDETTİ.
MALATYA’DA LASTİĞİ PATLAYAN BİR TIR, BARİYERLERE ÇARPMASININ ARDINDAN ALEV ALARAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.
MALATYA’DA LASTİĞİ PATLAYAN BİR TIR, BARİYERLERE ÇARPMASININ ARDINDAN ALEV ALARAK KULLANILAMAZ HALE GELDİ.