Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki akademik temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Boston Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Bu buluşmada, Rektör Hacımüftüoğlu, T.C. Boston Büyükelçisi Halime Diğdem Buner ile bir araya gelerek üniversitenin uluslararasılaşma hedefleri ile ilgili bazı önemli konuları ele aldı.
Bu ziyaret, Atatürk Üniversitesi’nin dünya genelindeki üniversitelerle sağlamak istediği stratejik iş birlikleri açısından büyük bir önem taşıyor. Bilim ve teknoloji merkezlerinden biri olan Boston’daki bu temaslar, üniversitenin küresel akademik ağlar içinde daha fazla yer edinmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Rektör Hacımüftüoğlu, Büyükelçi Buner ile gerçekleştirdiği görüşmede, ABD’deki üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla yapılabilecek iş birlikleri, öğrenci ve akademisyen değişimi ile ortak projelerin on önemli başlıklar arasında yer aldığını belirtti. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Rektör, Atatürk Üniversitesi’nin köklü bilim anlayışını uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini ifade etti. “Bilim, evrensel bir değerdir ve biz de bu evrensel bilgi gücünden yararlanarak üniversitemizi geleceğe taşımayı planlıyoruz. Boston, dünyada önemli bir bilim merkezi olmasıyla bizim için büyük bir fırsat. Büyükelçimiz Halime Diğdem Buner ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, üniversitemizin uluslararası düzeydeki gelişimine yönelik çok değerli fikirler paylaştık” diye ekledi.
Uluslararasılaşma adına kararlılık gösteren Atatürk Üniversitesi, bilimsel üretkenlik ve uluslararası görünürlüğünü artırmak amacıyla benzer yurt dışı ziyaretlerinin sıklıkla yapılmasını hedefliyor. Rektör Hacımüftüoğlu’nun ABD’deki ziyaret çerçevesinde dünyanın en saygın üniversiteleriyle iş birliği fırsatlarını incelemesi, üniversitenin uluslararası arenada daha aktif rol alması açısından büyük bir fırsat oluşturuyor.