Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Atatürk Üniversitesi KARMAKAFAI Takımı ile 5G Konumlandırma Yarışması’nda Türkiye Birinciliğini Elde Etti

    Atatürk Üniversitesi, KARMAKAFAI Takımı ile “5G Konumlandırma Yarışması”nda Türkiye birincisi oldu. Takım, yüksek başarıyla yenilikçi algoritma geliştirdi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu başarıyı üniversitenin Ar-Ge vizyonunun bir yansıması olarak değerlendirdi.

    Atatürk Üniversitesi, KARMAKAFAI Takımı ile "5G Konumlandırma Yarışması"nda Türkiye birincisi

    Atatürk Üniversitesi 5G Konumlandırma Yarışması’nda Türkiye Birincisi Oldu

    Atatürk Üniversitesi, bilgi ve teknoloji alanındaki becerisini ulusal ölçekte bir kez daha kanıtlayarak, KARMAKAFAI Takımı ile gerçekleştirdiği “5G Konumlandırma Yarışması”nda Türkiye birinciliğini elde etti.

    Yarışmada 84,10 puan ile zirveye ulaşan Atatürk Üniversitesi ekibi, mühendislik fakültesinin yenilikçi araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra güçlü akademik destek ile dikkat çekti.

    Yarışmanın Amacı ve Süreci

    İleri teknolojiye odaklanan 5G Konumlandırma Yarışması, mevcut 5G test ağı üzerinden en doğru konumlamayı yapacak modellerin geliştirilmesi amacıyla düzenleniyor. Yarışmacı ekipler, radyo şebeke performans metrikleri ve GPS verilerini içeren geniş bir veri seti üzerinde yapay zeka, makine öğrenimi ve diğer teknikleri kullanarak hedef noktaları belirlemeye çalışıyor. En doğru ve hızlı konum tespitini gerçekleştiren takım, yarışmanın galibi olarak belirleniyor.

    Bu yıl mart ayında başlangıç gösteren yarışma, ön değerlendirme süresinde Ön Tasarım Raporu ve Final Tasarım Raporu aşamalarını kapsamış; final değerlendirmesi ise 9-10 Ağustos 2025 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü’nde yapılmıştır.

    KARMAKAFAI Takımı Elde Ettiği Başarı ile Gurur Verdi

    Atatürk Üniversitesi’ni temsil eden KARMAKAFAI takımı, geliştirdiği yenilikçi algoritma ve yüksek doğruluk oranına sahip modeli ile tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik ödülünü kazanmayı başardı.

    Takım kaptanı Yağmur Yaşarbaş ile beraber Zeynep Sude Kırmacı ve Muhammed Nurettin Yıldız’dan oluşurken, danışmanlık görevini Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mete Yağanoğlu üstlendi.

    Başarı Teknoloji Vizyonunu Güçlendiriyor

    Elde edilen başarıyı değerlendiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu başarının üniversitenin teknoloji ve Ar-Ge vizyonunu bir kez daha gösterdiğini belirterek, KARMAKAFAI takımını kutladı.

    Rektör Hacımüftüoğlu, “Öğrencilerimizin 5G Konumlandırma Yarışmasında ulaştığı Türkiye birinciliği, Atatürk Üniversitesi’nin araştırma ve geliştirme ile inovasyon konusundaki kararlılığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Üniversitemizi başarıyla temsil eden KARMAKAFAI takımının her bir üyesini ve danışmanımızı tebrik ediyorum. Bu gurur verici başarı, genç araştırmacılarımıza ilham vermelerini umuyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak, yerli ve milli teknoloji üretimine katkı sağlayacak projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.