Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Atatürk Üniversitesi Boks Takımı, Türkiye Üniversitelerarası Şampiyonası’nda Altın ve Bronz Madalya Kazanarak Üçüncülük Elde Etti

    Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonası, 17-21 Kasım 2025’te Bayburt Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 43 üniversiteden 170 sporcunun katıldığı etkinlikte, Atatürk Üniversitesi 1 altın, 4 bronz madalya kazanarak Türkiye 3.sü oldu. Takımın başarısında Antrenör Oğuzhan Hıdışoğlu’nun katkıları büyük oldu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, sporun üniversite kültüründeki önemine vurgu yaparak tüm sporcuları tebrik etti.

    Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonası, 17-21 Kasım 2025’te Bayburt Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

    Bayburt’ta Heyecan Dolu Boks Şampiyonası Sona Erdi

    Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 17-21 Kasım 2025 tarihleri arasında Bayburt Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonası, katılımcı sporcuların nefes kesen mücadelesine ev sahipliği yaptı. Dört gün süren bu önemli organizasyona, ülke genelinden 43 üniversiteden 170 sporcu katılım gösterdi.

    Atatürk Üniversitesi Boks Takımından Büyük Başarı

    Atatürk Üniversitesi Boks Takımı, sergilediği etkileyici performansla dikkat çekerek şampiyonayı başarıyla tamamladı. Takım, bu organizasyondan 1 altın ve 4 bronz madalya ile dönerek Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

    90 kg kategorisinde yer alan M. Furkan Karadağ, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı ve altın madalyayı üniversitesine getirdi. Diğer yandan, 51 kg’da Ebrar Bozkurt, 60 kg’da Bengisu Doruk, 55 kg’da Yusuf Solak ve 70 kg’da Seyfettin Kara, bronz madalya kazanarak Atatürk Üniversitesinin başarı listesine yeni zaferler eklediler. Sporcuların başarısında önemli rol oynayan Antrenör Oğuzhan Hıdışoğlu ise, takımıyla birlikte bu anlamlı başarıyı kutladı.

    Rektörden Sporun Önemi Vurgusu

    Elde edilen başarıları değerlendiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, sporu üniversitenin gelişim vizyonunun önemli bir parçası olarak gördüğünü ifade etti. Rektör Hacımüftüoğlu, “Bu değerli madalyalar, hem sporcularımızın özverisi hem de üniversitemizin disiplinli çalışma anlayışı ile elde edilmiştir. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Onların başarısı, Atatürk Üniversitesi’nin spora olan desteğinin ne denli doğru bir yönde ilerlediğini göstermektedir” dedi. Ayrıca, başarıda payı olan Antrenör Oğuzhan Hıdışoğlu ve destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

    TÜSF Başkanı’ndan Tebrik Mesajı

    Final müsabakaları sonrası madalya ve kupaları takdim eden TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, organizasyon boyunca sergilenen performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporcuları ve antrenörleri tebrik etti. Şampiyona, katılımcıların spor alanındaki yeteneklerini ön plana çıkararak önemli bir iletişim platformu oluşturdu.