Ataşehir’de Fabrikada Yangın Paniği
Ataşehir’de mutfak ve banyo malzemeleri üreten bir tesisin çatısında meydana gelen yangın, paniğe neden oldu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri hızla kontrol altına almayı başardı. Yangın sırasında dumandan etkilenen 4 işçiden 1’i ambulansla hastaneye kaldırıldı. Fabrikadan yükselen yoğun duman, dronla kaydedildi.
Yangının Sebebi Kaynak Çalışması
Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki fabrika, çatısında yapılan kaynak çalışması esnasında alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın, tesisin tamamını sararken, durum hemen yetkililere bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın anında fabrikada çalışan 11 işçiden 4’ü yoğun dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri, olay yerinde iki işçiyi ayakta tedavi etti, bir işçi ise hastaneye götürüldü.
Maddi Hasar ve Soğutma Çalışmaları
İtfaiye ekipleri, alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf etti ve yangın kontrol altına alındı. Ancak, fabrikada önemli boyutta maddi hasar meydana geldi. Ekipler, soğutma çalışmalarıyla olay yerindeki durumu stabilize etmeye devam ediyor. Dronla yapılan çekimlerle, yangın anı ve itfaiyenin müdahalesi anbean görüntülendi.
Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve yangının neden kaynaklandığının araştırılacağını duyurdu. Yangın sonrası çalışanların sağlık durumlarıyla ilgili bir güncelleme bekleniyor.