Ataşehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak amacıyla başlattığı atık pil toplama faaliyetleri ile 2024 yılı içerisinde 5 ton 200 kilogram atık pil toplayarak önemli bir başarıya imza attı. “Atık Piller Sizden Hediyeniz Bizden” sloganıyla düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası, belirlenen miktarda atık pil getirerek katılım sağlayan vatandaşlara çeşitli hediyeler sunmaya devam ediyor.
Bu kampanya, atık pillerin çevreye zarar vermemesi için sürdürülen çeşitli projelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ataşehir Belediyesi, atık pilleri ayrı bir şekilde toplamanın önemini vurgularken, vatandaşlardan topladıkları pilleri İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim etmelerini bekliyor. Kampanya kapsamında, katılımcılar, pillerini teslim ettikten sonra belirli bir kayıt ve tartım işleminden geçerek hediyelerini alıyorlar.
2023 yılı boyunca toplamda 1 ton 600 kilogram atık pil toplanarak, 61 kişiye hediyeler verildi. Hediyeler arasında kablosuz kulaklık, akıllı bileklik, taşınabilir şarj cihazı gibi çeşitli ürünler yer almakta. Kampanya ile ilgili detaylar ise şu şekildedir:
Hediyeler:
– 40 kg. atık pile kablosuz kulak üstü kulaklık
– 35 kg. atık pile akıllı bileklik
– 25 kg. atık pile kablosuz kulak içi kulaklık
– 20 kg. atık pile taşınabilir şarj cihazı
– 15 kg. atık pile kırtasiye seti
– 15 kg. atık pile top seti
– 10 kg. atık pile USB bellek
Kampanyaya katılım şartları ise şu şekilde sıralanıyor:
1. Atık piller, yalnızca Ataşehir Belediyesi Hizmet Binası’ndaki İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne teslim edilmeli, ev ve iş yerlerinden alınmayacaktır.
2. Katılımcıların Ataşehir’de ikamet etmesi gerekmektedir.
3. 18 yaş altındaki bireyler, ebeveyn ya da öğretmenleri ile birlikte atık pillerini teslim edebilirler.
4. Her kişi veya aile, her hediyeden yalnızca bir tane alabilmektedir.
5. Hediyelerin sınırlı sayıda olduğu ve tükenene kadar kampanyanın süreceği duyurulmuştur.
Ataşehir Belediyesi’nin bu anlamlı projesi ile çevre kirliliğinin azaltılması, geri dönüşüm ve sıfır atık bilincinin yerleşmesi hedefleniyor.