Samsun'un Atakum ilçesinde, sokaklarda yaşayan beyaz bir kedi, sahip olduğu eşsiz güzellik ve sevimliliği sayesinde çevresindeki herkesin ilgisini çekiyor. Özellikle Türkiş mevkisindeki kütüphane binasının etrafında sıkça görülen bu kedi, bembeyaz tüyleri ve biri mavi, diğeri kehribar renkteki gözleriyle adeta bir sanat eseri gibi. Van kedisi genlerini taşıdığı düşünülen bu sevimli yaratık, dost canlısı tavırlarıyla da mahalle sakinlerinin sevgisini kazanmayı başarmış durumda.
Kütüphanenin Maskotu
Çevrede yaşayan duyarlı vatandaşlar ve esnaf, bu sevimli kediyi besleyerek ona destek oluyor. Kütüphane çevresindeki duruşu, kedinin adeta binanın maskotu haline geldiğini gösteriyor. Atakum'un sokaklarına renk katan bu özel kedi, aynı zamanda fotoğraf çekmek isteyenlerin de ilgisini çekiyor.

Bu kedi, Atakum'daki hayvanseverlerin dikkatini çektikçe, bölgedeki toplumsal bağları güçlendiriyor ve sokak hayvanlarına olan duyarlılığı artırıyor.






