Atakum Belediyesi, otizm farkındalığını artırmak amacıyla “Küçük Farklılıklar Büyük Dünyalar” adlı bir fotoğraf sergisi organize etti. Bu sergide, hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan önemli başarılara imza atan bireylerin fotoğrafları sergilendi ve katılımcılardan yoğun ilgi toplandı.
Samsun Valiliği’nin Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere yönelik hazırladığı İl Eylem Planı kapsamında Atakum Belediyesi, nisan boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemekte. Etkinliklerin başlangıcı, Denizevleri’ndeki bir alışveriş merkezinde gerçekleşen “Küçük Farklılıklar Büyük Dünyalar” fotoğraf sergisiyle yapıldı. Bu organizasyonda, otizm tanısı almış 16 ünlü bir ismin fotoğraflarına yer verildi.
Sergide, ilham verici hikayeler öne çıktı. Oscar ödüllü aktör Anthony Hopkins’ten tanınmış çevre aktivisti Greta Thunberg’e, TÜBİTAK’ın olimpiyat sorularını hızlıca yanıtlayan öğrenci Tuğra Babalık’tan milli sporcular Muhsin Murat ve Aliye Zeynep Bingül’e kadar pek çok otizmli bireyin ilham veren yaşam öyküleri fotoğraflar aracılığıyla paylaşıldı. Atakum Belediye Başkan yardımcıları Suat Yıldız ve Nurşen Dikmen, sergiyi ziyaret ederek etkileyici fotoğraf karelerini vatandaşlarla birlikte incelediler.