Atakum Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bu hafta boyunca çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenliyor.
Etkinlikler, Atakum Belediyesi’nin hizmet binasında açılan “Kadına Saygı Sergisi” ile start aldı. Bu sergide, Cumhuriyet tarihindeki önemli başarılara imza atan kadınların portreleri, sanat, ekonomi ve bilim alanlarından örneklerle sergilendi. Ayrıca Atatepe Kültürevi’nde devam eden “Üreten Kadınlar Sergisi”nde, kültür evinin sunmuş olduğu kurslarda eğitim gören kadınların el yapımı ürünleri sergilendi. Görsel sanatlar, dikiş ve hediyelik eşya gibi birçok dalda eğitim alan kadınlar, bu organizasyonda emeklerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Özgecan Kadınlar Günü Çarşısı da etkinlikler arasında yerini aldı. Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi tarafından düzenlenen bu pazar, merkezden yararlanan kadınlarla halk eğitim merkezi öğretmenlerinin el işçiliği ürünlerini sergiliyor. Emekçi kadınların elinden çıkan mefruşat, giyim ve süs eşyası gibi pek çok özel ürün, katılımcılara sunulmakta. Kadınlar Çarşısı, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında, 7 Mart Cuma gününe dek ziyaret edilebilecek.
Etkinlik takvimi çerçevesinde, 4 Mart Salı günü Atakum Belediyesi Meclis Salonu’nda rahim ağzı kanseri ve sağlıklı beslenme üzerine bir seminer gerçekleşecek. Seminere saat 14.00’te başlanacak. 5 Mart Çarşamba günü ise Av. Gökçen Aydemir Ergin’in “Kadın Hakları” konulu bir semineri olacak ve bu program saat 13.30’da başlayacak. 7 Mart Cuma günü, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde “Haklar ve Kadınlar” konulu bir panel düzenlenecek ve saat 15.50’de başlayacak. Tüm etkinlikler, 8 Mart Cumartesi günü ücretsiz bir konser ile sona erecek; sanatçı Ercan Aydın’ın konuk olacağı bu özel program saat 20.00’de başlayacak.