Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Arsin’de Kaybolan Balıkçıyı Bulmak İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Trabzon’un Arsin ilçesinde kaybolan balıkçı Mehmet Ali Gürsoy’un arama çalışmaları 7. günde devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Deniz Kuvvetleri’nden yüksek teknolojili cihaz talep etti. Ekipler, arama çalışmalarında aileye umut vermek için tüm kurumlarla iş birliği yapıyor.

Trabzon'un Arsin ilçesinde kaybolan balıkçı Mehmet Ali Gürsoy'un arama çalışmaları

**Arsin’de Kayıp Balıkçı İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor**

Trabzon’un Arsin ilçesinde 7 gün önce denizde kaybolan balıkçı Mehmet Ali Gürsoy’un bulunması için süren arama faaliyetleri devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kaybolan balıkçının ailesini ziyareti esnasında, arama çalışmalarında destek sağlamak için Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile iletişime geçti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan (DKK) teknik yardım talep etti.

Balıkçı’nın Kaybolduğu Tarih ve Başlatılan Çalışmalar

16 Ekim’de, balık avlamakta olan 39 yaşındaki Mehmet Ali Gürsoy’un kullandığı tekneden denize düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmuştu. O günden bu yana, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, jandarma, emniyet güçleri ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’ne bağlı arama kurtarma ve su altı dalış ekipleri dahil olmak üzere pek çok kurum, kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Başkan Genç, deniz, hava ve karadan gerçekleştirilen bu geniş çaplı arama çalışmalarını yerinde izleyerek, ilgili ekiplerden son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Derinlik Sorunu ve Çözüm Arayışları

Mevcut cihazların belirli bir derinliğe kadar yeterli görüntüleme sağladığını ifade eden Başkan Genç, arama faaliyetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülebilmesi için Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’la görüşerek, gelişmiş görüntüleme cihazlarının bölgeye sevk edilmesi yönünde talepte bulundu. Genç, “Ekiplerimiz yoğun çaba harcıyor ancak mevcut cihazlar belli bir derinlikte net görüntü alamıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan gelişmiş cihazların bölgede kullanılmasını umut ediyoruz. Amacımız, kayıp balıkçının ailesine bir nebze olsun umut ve destek olabilmek. Tüm kurumlarımızla iş birliği yaparak, ailelerin ümidini kaybetmemesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Genç, ziyaret sırasında arama ekipleriyle iletişim kuran kayıp balıkçının akrabalarıyla da bir araya gelerek sabır ve metanet diledi.