İstanbul Arnavutköy’de Yangın Korkusu: İki Çocuk İtfaiye Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde meydana gelen yangın, 4 katlı bir binanın ikinci katını etkisi altına aldı. Yangın sırasında bir anne, çocuğuyla birlikte güvenli bir şekilde dışarı çıkmayı başardı. Ancak, diğer iki çocuğun kurtarılması için itfaiye ekipleri devreye girdi. Yangın, hızlı bir müdahale ile kısa sürede söndürüldü.
Alevlere Hızlı Müdahale
Olay, Arnavutköy İmrahor Mahallesi Babür Sokak’taki bir binada gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, kısa sürede tüm daireyi sardı. Yangını gören komşular, durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, yangından etkilenen aileye yardım etmek için hızla harekete geçti. Yangın anında evde bulunan üç çocuk büyük bir korku yaşarken, anne bir çocuğuyla dışarı çıktı. Diğer iki çocuk ise cesur itfaiye ekipleri tarafından alevlerin arasından kurtarılarak güvenli bir alana götürüldü.
Kurtarma Anları Duygu Dolu
İtfaiye mensupları, alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdükten sonra, olay yerine gelen sağlık ekipleriyle birlikte korku dolu anlar yaşayan çocukların yanına gitti. Duygusal anların yaşandığı bu kurtarma operasyonunda, ekipler çocukları kucaklayarak onlara yardımcı olmaya çalıştılar. Yangının ardından yapılan sağlık kontrollerinde anne ve çocuklarının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, dairede ciddi bir hasar meydana geldiği belirtildi.