Arnavutköy’de “Gazze İçin Tek Yürek” Kampanyası Düzenlendi

2 Min Read

Arnavutköy’de Gazze İçin Yardım Kampanyası Düzenlendi

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde “Bir Günlük Hasılatım Gazze İçin, Bugünkü Alışverişim Gazze İçin” adıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası, Gazze’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla hayata geçirildi. Bu anlamlı etkinlik, Arnavutköy Belediyesi Gıda Bankası’nın öncülüğünde düzenlenirken, esnaflar ve ilçe halkı tek yürek oldu.

Gazze’deki Dram Yol Gösteriyor

Etkinlikte yapılan açılış konuşmalarında Gazze’deki insanlık krizine vurgu yapıldı. AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek, yaşanan olayların sadece Filistinlilere değil, tüm insanlığa karşı gerçekleştirildiğini belirtti. Gürek, “Gazze’deki kan dökülmesi yalnızca Filistinli kardeşlerimizin değil, tüm ümmetin kanıdır. Ağlayan her çocuk, sadece bir bencilliğin değil, insanlığın bir parçasıdır. Ama maalesef Gazze’nin yaşadığı acılar henüz sona ermedi. Filistin, bizim için bir siyasi mesele olmaktan öte, bir vicdan meselesidir” dedi.

Arnavutköy’ün Merhameti

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, yaptığı konuşmada, bölge halkının yardımlaşma hissiyatının bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi. Candaroğlu, “Gazze için başlattığımız bu güzel çabada, insani değerlerimizin, merhametin ve dayanışma ruhumuzun güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiniz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasi çabaları neticesinde Gazze’de kalıcı bir barış ortamının oluşması adına atılan adımlar önemli. Ancak bölgedeki yıkımların ardından yaraların sarılması, bizlerin ve ümmetin üzerine düşen bir sorumluluktur.” ifadelerine yer verdi.

İnsani Sıkıntılar ve Dayanışma

İstanbul Vali Yardımcısı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu da yaptığı konuşmada Gazze’deki trajik duruma dikkat çekti. Hersanlıoğlu, “Yaklaşık 70 bin insan hayatını kaybetti, 170 bin insan yaralandı ve 2.5 milyon kişi yerinden edildi. 500 binden fazla konut yıkıldı. O bölgede insanlık zor bir imtihan vermeye devam ediyor. İnançlarını bahane edenler, masumları hedef almaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, esnaflar bir günlük hasılatlarını Gazze’ye gönderilmek üzere bağışladı. Ayrıca, vatandaşlar alışverişlerini “Gazze İçin” yaparak bu önemli kampanyaya destek verdiler. Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen programa, İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version