Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Arafat Vakfesi için Hazırlıklar 6 Ay Önce Başladı, Detaylar Açıklandı

    Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Arafat Vakfesi hazırlıklarının 6 ay önce başladığını açıkladı. 700 otobüsle hacı adayları Arafat’a taşınacak, buradaki sağlık hizmetleri ve özel menüler konusunda detaylar verildi. Diyanet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bayramların sıla-i rahim için değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Arafat Vakfesi İçin Altı Aylık Hazırlık Süreci

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapan Remzi Bircan, Arafat Vakfesi için hazırlık çalışmalarının altı ay öncesinden başlatıldığını ifade etti.

    Bircan, Arafat’a yönelme süreci ve hazırlıklarla ilgili detaylı bilgi vererek, Diyanet’e bağlı 425 seyahat acentesinin bünyesinde yaklaşık 260 çadır bulunduğunu belirtti. Çadırların dış duvarlarının fiberglas malzemeden yapıldığını ve dışarıdaki sıcağı içeri geçirmediğini belirtirken, iç ortamın da serin tutulduğunu vurguladı. “Her çadırda sanayi tipi klima bulunmaktadır. Bugün hava sıcaklığının 50 dereceyi aşması bekleniyor; bu nedenle hacı adaylarımızdan saat 10 ile 16 arasında çadırlardan çıkmamalarını rica ediyoruz,” diye ekledi.

    700 Otobüsle Hacılara Ulaşım

    Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait otobüsler ve özel şirketlerden sağlanan otobüslerle Arafat’a yaklaşık 700 otobüsle ilerlemenin gerçekleştirildiğini belirten Bircan, Diyanet İşleri’ne ait 408 ve şirketlere ait 280 otobüsle taşımacılık yapıldığını aktardı. Her bir otobüs üç tur yaparak hacı adaylarını otellerinden alıp Arafat’a götürdü. İlk grup hacılar bırakıldıktan sonra otobüsler tekrar Mekke’ye geri döndü, sonraki grupları almak üzere aynı işlemleri tekrarladı.

    Bircan, yol güvenliği konusunda da önemli kavşak noktalarında yönlendirme ekiplerinin görevlendirildiğini ifade etti.

    Arafat’ta Sağlık Hizmetleri

    Arafat bölgesinde dördü kadınlar ve erkekler için olmak üzere toplamda dört sağlık çadırı ve bir sahra hastanesi kurulduğu bilgisini paylaşan Bircan, “Mekke’de sağladığımız sağlık hizmetleri Arafat’ta da mevcuttur. Çadırlarımız içerisinde gerekli tıbbi malzemeler temin edilmiştir. Doktorlarımız gereken hazırlıkları yaptı ve ambulanslarımızla birlikte hacı adaylarımızın herhangi bir rahatsızlık yaşamaları durumunda hizmet vermeye hazır durumdayız,” dedi.

    Özel Menü İle Hacı Adayları Desteklenecek

    Hacı adaylarına önceden hazırlanmış kumanyalar sunulacağını belirten Bircan, “Diyetisyenlerimizin hazırladığı özel menü ile her misafirimize üç veya dört kumanya verilecektir,” dedi.

    Bayramların Aile Bağları İçin Fırsat Olduğu Vurgusu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de katıldığı bir yayında bayramların sıla-i rahim görevlerini yerine getirmek için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Ramazan ve Kurban Bayramı’nın Müslümanlar için en mutlu günler arasında olduğunu ifade eden Erbaş, “Kurban Bayramı’nda ailelerin ve yakınların bir araya gelmesi, yardımlaşmanın artması için bayramlar önemli bir vesiledir,” dedi.