Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Antalya’da Yangında Yatalak Annesini Kurtaran Nuriye Sarıdemir, 90 Bin Lira Kaybetti

    Antalya’nın Serik ilçesinde Nuriye Sarıdemir, yatalak annesini kurtarmak için yangında büyük bir mücadele verdi. Yangın, aileye ait ahşap depoyu ve içinde 90 bin lirayı yok etti. Sarıdemir çifti, kaybettikleri paranın yenilenmesi için Merkez Bankası’na başvurdu.

    Antalya'nın Serik ilçesinde Nuriye Sarıdemir, yatalak annesini kurtarmak için yangında

    Antalya’nın Serik ilçesinde meydana gelen trajik yangında, yatalak annesini kurtarmak için canla başla mücadele eden Nuriye Sarıdemir ve ailesi, Kurban Bayramı’nda sattıkları küçükbaş hayvanlardan elde ettikleri 90 bin lirayı ve depolarını kaybetti. Aile, kaybettikleri paraların geri ödenmesi için Merkez Bankası’na başvuruda bulundu.

    Yangının Sebebi ve Sonuçları

    25 Temmuz 2023 Cuma günü, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, önce eski bir okul binasına, ardından Sarıdemir ailesinin evinin bitişiğindeki ahır ve depoya sıçradı. Yangın sonucu ahşap depo tamamen kül oldu ve Kurban Bayramı’nda satılan küçükbaş hayvanlardan elde edilmiş olan 90 bin lira ile hayvan yemleri yanarak yok oldu. Sarıdemir ailesi, bu parayı yeniden yem almak ve yatalak anneleri Semiye Şenay’ın tedavi masraflarını karşılamak üzere kullanmayı düşünüyordu. Şimdi ise, Merkez Bankası’na yapılan başvurunun yetkililer tarafından değerlendirildiği bildirildi.

    Canını Feda Eden Anne

    Yangın sırasında evde mevcut olan 47 yaşındaki Nuriye Sarıdemir, o anları şöyle ifade etti: “Ahırda koyunlara su veriyordum, dışarı çıktığımda dumanı gördüm. Evde yatalak annem vardı, onu yerde sürüyerek dışarı çıkardım. İlk önce annemi düşünmek zorundaydım. Komşular hemen yardıma koştu ama bütün malımız, yemeğimiz ve paramız kül oldu.”

    Yatalak annesi Semiye Şenay ise yaşadığı korkunç anları şu şekilde anlattı: “Yatakta yatıyordum. Çocuklardan biri bana, ‘Yanıyoruz’ dedi. Nasıl dışarı çıktığım hakkında hiçbir fikrim yok. Gözümü açtığımda her yer alev ve dumanla kaplıydı. Bir haftadır duman çıkarıyorum, çok korktum.”

    Yüksel Sarıdemir’in Edinimleri

    Yangın çıkarken evde bulunmayan Yüksel Sarıdemir (52), durumu yolda öğrenmişti. “Serik’ten dönerken uzaktan evin yandığını gördüm. Eşim bana sadece annemi kurtarmamı istedi. Diğer şeyler önemsizdi, canımı kurtarmak daha önemliydi.” diyerek yaşadığı endişeyi dile getirdi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı