Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Antalya’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonunda 75 Arkeolojik Parça Yakalandı

    Antalya’da jandarma, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yaptığı operasyonda 75 arkeolojik eser ele geçirildi. Dört şüpheliye yönelik adli ve idari soruşturma başlatıldı.

    Antalya'da jandarma, tarihi eser kaçakçılığına yönelik yaptığı operasyonda 75 arkeolojik

    Antalya’da gerçekleştirilen bir operasyonda jandarma ekipleri, 75 parça tarihi eser ele geçirdi. Söz konusu olayla bağlantılı olarak dört şüpheliye yönelik adli ve idari soruşturma başlatıldı.

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yönlendirmesiyle çalışmalara başlayan Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına dair detaylı bir inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda, dört kişinin tarihi eser niteliğindeki unsurları satma çabasında olduğu belirlendi.

    Toplanan bilgiler ışığında, şüphelilere ait dört farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenleyen ekipler, toplamda 75 parça arkeolojik eser elde etti. Ele geçirilen eserler detaylı inceleme için ilgili birimlere gönderilirken, dört şüpheli hakkında hem adli süreç hem de idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.