Antalya’da Hafriyatçılar, Büyükşehir Belediyesi Önünde Toplandı
Antalya’da, hafriyat sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, belediye tarafından geçmişe dönük tutulan tutanaklar nedeniyle kesilen cezalarla ilgili yetkililerle görüşmek üzere Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası’nın başkanı Mustafa Gün, ceza alan hafriyatçıların, belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunmalarının kararlaştırıldığını ifade etti. Tutanakların inceleneceği bir komisyon oluşturulacağı da belirtildi.
Hafriyatçılar, Cezalara İtiraz İçin Bir Araya Geldi
Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine yüksek miktarda para cezası kesildiğini iddia eden yaklaşık 100 hafriyat kamyonu sahibi ve şoförü, sabahın erken saatlerinde belediye binası önünde toplandı. 2022 yılından itibaren tutulan tutanaklarla ceza kesildiğini dile getiren hafriyatçılar, daha önce benzer ödemelerin belediye çalışanlarının talebiyle nakit olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Ancak şimdi aynı meblağların yeniden talep edildiğini savundular.
Görüşme sonrası açıklamada bulunan Mustafa Gün ve beraberindeki heyet, yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ve hafriyatçıların tutanaklarıyla ilgili dilekçe vermeleri gerektiğini aktardı. Gün, “Dilekçelerimizde yer alan açıklamalar doğrultusunda yeni bir karar alınıp bize bilgi verilecek” ifadelerini kullandı. Hafriyatçılar için belirlenen ceza miktarlarının, en düşük 120-130 bin lira civarından başlayarak bazı durumlarda 1 milyon 800 bin liraya kadar çıkabileceğinin altını çizen Gün, “Özellikle birkaç arkadaşımız toplamda 10 ayrı tutanakla karşı karşıya kaldı. 2022, 2023 ve 2024 yıllarında tutulan bu tutanaklar, şu anda ceza olarak uygulanıyor” dedi.
ANTALYA’DA HAFRİİYATÇILAR BELEDİYENİN GEÇMİŞE DÖNÜK OLARAK TUTULAN TUTANAKLAR ÜZERİNDEN CEZA KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ.
ANTALYA’DA HAFRİİYATÇILAR BELEDİYENİN GEÇMİŞE DÖNÜK OLARAK TUTULAN TUTANAKLAR ÜZERİNDEN CEZA KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ.
ANTALYA BİRİKETÇİLER NALBURİYECİLER İNŞAAT MALZEMECİLERİ VE HAFRİYATÇILAR ESNAF ODASI BAŞKANI MUSTAFA GÜN “KAMYONLARI SATSAK BU PARAYI ÖDEYEMEYİZ” DEDİ.
ANTALYA BİRİKETÇİLER NALBURİYECİLER İNŞAAT MALZEMECİLERİ VE HAFRİYATÇILAR ESNAF ODASI BAŞKANI MUSTAFA GÜN “KAMYONLARI SATSAK BU PARAYI ÖDEYEMEYİZ” DEDİ.






