Antalya'da, arkadaşlarıyla birlikte falezlerde vakit geçiren 38 yaşındaki müzisyen Gizem İşken, patikaya geçtiği sırada dengesini kaybederek 30 metre yükseklikten denize düştü. Olay, dün akşam saat 19.30 civarında Gençlik Mahallesi Tevfik Işık Caddesi'nde gerçekleşti. İşken, arkadaşlarıyla birlikte manzara izlemek için geldikleri falezlerin ucuna kamp sandalyelerini yerleştirip sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra yanlarından ayrılarak yakınlardaki patikaya yönelen İşken, dengesini kaybedip denize düştü. Arkadaşları, kadının düşüşünü gördükten sonra hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi; olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekibi sevk edildi. Gizem İşken'in düşüşü sırasında yakınları sinir krizi geçirirken, polis ekipleri bölgeyi kapattı.
İtfaiye ekiplerinin karanlık ve karadan ulaşım zorluğu nedeniyle, Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nden bot ve dalgıçlar gönderildi. Deniz polisi, İşken'i su üzerinde hareketsiz halde buldu. Müzisyen, bota alındıktan sonra Kaleiçi Yat Limanı'na getirildi; burada yapılan kontrollerde hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekibi çalışmasının ardından İşken'in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Yapılan otopsi işlemlerinin ardından İşken'in cenazesi, ailesi tarafından bugün öğle saatlerinde teslim alındı. Adana'da defnedileceği öğrenilen Gizem İşken'in özel bir okulda müzik öğretmeni olduğu ve müzisyenlik yaptığı belirtildi. Son günlerde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için hazırladığı Yemen Türküsü'nü seslendirdiği görüntüler ortaya çıktı; bu anlar, öğrencisiyle birlikte kaydedilmişti.





