Antalya’da Emniyet Teşkilatı’nın Rütbe Terfi Töreninde Vatanseverlik Vurgusu Yapıldı

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde İl Emniyet Müdürü İlker Arslan’ın katıldığı terfi töreninde, polisliğin sorumluluk ve vicdan gerektiren bir meslek olduğu vurgulandı. Arslan, terfi eden personeli tebrik ederek onlara adalet ve vicdan temennisinde bulundu. Tören rütbe takdimi ile sona erdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'ın katıldığı terfi

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde Anlamlı Terfi Töreni Yapıldı

Antalya’da, Emniyet Müdürlüğü’nde, yeni rütbelere terfi eden personel için duygusal bir tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, polislik mesleğinin yalnızca resmi bir görev değil, aynı zamanda sadakat ve vicdanla bağlı bir meslek olduğunu belirtti.

Rütbe Almak, Büyük Bir Sorumluluk Demektir

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Emniyet Müdürü Arslan, konuşmasında rütbe kazanımının basit bir mertebe olmaktan çok daha fazla anlam taşıdığını, büyük bir sorumluluk yüklediğini dile getirdi. “Unvan değişiklikleri olsa da asıl olan şey ülkemize ve insanımıza olan sadakatimizdir” ifadesini kullanan Arslan, polislik mesleğinin yalnızca suçla değil, toplumla olan ilişkilerin güçlendirilmesiyle de ilgili olduğu mesajını verdi.

Tevazu ve Ahlak Önceliklidir

Arslan, mütevaziliğin önemine vurgu yaparak, “Başak büyüdükçe başını eğer. Rütbe yükseldikçe kibir değil, tevazu olmalıdır. Her yeni unvan, daha fazla sorumluluk demektir. Gücümüz, inancımıza, ahlakımıza ve halkımıza duyduğumuz sevgiden besleniyor” şeklinde konuştu.

Adalet ve Vicdan Teması

Son olarak, terfi eden tüm personele hitaben tebriklerini sunan Arslan, “Rabbim vicdanınızı korusun, adalet dengenizi bozulmasın. Allah, her zaman yanınızda olsun. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun” dedi. Tören, rütbe takdimi ile son bulurken, katılımcılar aileleri ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen terfi törenine, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, Teftiş Kurulu Antalya Çalışma Merkezi Koordinatörü Mustafa Levent Köse, Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Hayri Özdemir, emniyet müdür yardımcıları ve personelin aileleri katılım gösterdi.